Cruiser

Cruiser

Postautor: Shipp dodano: 29 kwie 2008, 23:30

Nie rozumiem takiej polityki. Po co wywalac wygórowaną cenę, żeby później ją zbic o kilkanaście /dziesiąt/ procent? Pojawia się pytanie, ilu potencjalnych klientów zrazi się ceną wywoławczą w wcale nie zapyta o możliwośc kupna z ewentualnym targowaniem się? Kto przy zdrowych zmysłach będzie przypuszczał, że sprzedający bez większych bólów zjedzie o 1/3 ceny? Ja przynajmniej zakładał bym, że sprzedawca obniży o 500-1000, a to i tak pozostanie jeszcze dośc drogo.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Cruiser

Postautor: Grzeno dodano: 30 kwie 2008, 19:03

Żeby nie było że Gdańsk całkowicie śpi, na chomiku w prezentacji z hondą też można.
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

Cruiser

Postautor: LEFTHANDY dodano: 02 maja 2008, 22:01

Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Cruiser

Postautor: andrzej dodano: 04 maja 2008, 19:29

Dzisiaj mogłem na żywo obejrzeć sprzęt Grzeno'a.
Powiem jedno. Jakość wykonania jest o niebo lepsza niż w naszych Jinlunach. Śruby mocujące silnik są fabrycznie z dobrego materiału. Mają oznaczenia 8,8. Szyba przednia ma też swój styl i bardzo ładnie wygląda na motocyklu. Jinlunowskie wyglądają jak jakiś latawiec :D .
No i miałem okazję posłuchać jak pracuje silnik z rozwierconymi tłumikami.
Jak dla mnie rewelacyjnie mruczy, choć Grzenowi podobał się dźwięk z moich tłumików.
To tyle. Sprzęt jest naprawdę fajny.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Cruiser

Postautor: Grzeno dodano: 04 maja 2008, 21:08

Już już mi tak nie cukruj, twój romet też fajne wygląda i ty na nim też.

no i spotkaliśmy kolesia który zadawał dużo pytań na temat chinczyków ,ma chrapkę na supershadow keeway
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

Cruiser

Postautor: Luca dodano: 05 maja 2008, 10:41

Miałem przyjemność pośmigać na Cruiserze Nocka. Na pierwszy rzut oka to bardzo ładny dopracowany motorek. Siedzi się wyżej niż na Jinlunie i pozycja podczas jazdy jak dla mnie (to moje osobiste odczucie) jest mniej wygodna, za to drgania od silnika są o wiele mniejsze niż u mnie przez co komfort podróżowania jest wyższy. Silnik ma też trochę inną charakterystykę i skrzynia inne przełożenia. Start na cruiserze jest bardziej dynamiczny ale na piątym biegu u mnie przyśpieszenie jest bardziej odczuwalne, jak by trochę mój lepiej ciągnął (to znowu jest tylko moje osobiste odczucie i V-ka jest jeszcze niedotarta, będzie zapewne jeszcze lepiej z każdym następnym kilometrem). Hamulce oba na raz są piorunująco skuteczne, w końcu dwie tarczówki. Dzwięk z rozwierconych wydechów Nocka zarąbisty i ładniejszy niż u mnie :mrgreen: Zawieszenie twardsze, bardziej czuje się nasze dziurawe drogi ale na zakrętach prowadzi się pewniej od Jelonka. Opony też lepsze jakościowo, u mnie z przodu guma jest twarda jak skała a w Cruiserze mięciutka, przez co zdecydowanie lepiej trzyma się drogi.
Podsumowując Cruiser to bardzo fajny i dopracowany motorek, nadający się z powodzeniem do dalszych wypraw. Za całe moto bym się wprawdzie nie zamienił bo stylistyka Jelonka osobiście bardziej mi leży ale za silnik V bez namysłu :mrgreen:

P.S. Gmol wysokość 34cm, szerokość 77cm (Nocek będzie wiedział o co chodzi).
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Cruiser

Postautor: Luca dodano: 05 maja 2008, 11:00

Grzeno pisze:Żeby nie było że Gdańsk całkowicie śpi, na chomiku w prezentacji z hondą też można.

Honda w prawdzie szybsza i mocniejsza ale postawili byście na mieście oba motorki to tłum zbierał by się przy Cruiserze. :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Cruiser

Postautor: Shipp dodano: 05 maja 2008, 21:01

..."ten kto sobie nie umie z nim poradzic, jest cienki" - dobrze powiedziane! Brawo! ;)
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Cruiser

Postautor: Luca dodano: 06 maja 2008, 11:45

Shipp pisze:..."ten kto sobie nie umie z nim poradzic, jest cienki" - dobrze powiedziane! Brawo! ;)

A, że tak zapytam o zdzoo chozzi...? :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Cruiser

Postautor: Luca dodano: 07 maja 2008, 12:11

Luca pisze:
Shipp pisze:..."ten kto sobie nie umie z nim poradzic, jest cienki" - dobrze powiedziane! Brawo! ;)

A, że tak zapytam o zdzoo chozzi...? :D

Już wiem o co chodzi, znalazłem na stronce klubowej. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Cruiser 250