close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Keeway Cruiser250

Re: Keeway Cruiser250

Postautor: specjan67 dodano: 20 kwie 2017, 12:27

Witam,pierwsze to zamiana cewek nic nie dala według serwisuwki kazda cewka ma swoje parametry rezystencji, i wychodzi na to ze cewki oraz modul z yamahy virago250 nie bedzi pasowal,-cisnienie w cylindrach to 12,3 i 12 atm czy bar nie znam się na tym w każdym razie 12 na obu cylindrach,-felerny cylinder to drugi licząc od przodu motoru,obecnie motorek jest u sprzedawcy-kiedyś sprzedawal te motorki ale serwisu nie ma(mechanika) który pomierzyl te wartości na cewkach i twierdzi ze cewka drugiego cylindra jest walnieta.Radzi aby zakupić cewki na ailexpres komplet ale jak rozroznic je pod kontem- pierwsz druga nie wiem? co robic jakies wskazówki??
specjan67
Forumowicz

Motocykl: Keeway Cruiser250
Tel. kom.: 698603033
Komunikator: gg 4288183

Postautor: jacek.rc dodano: 20 kwie 2017, 12:47

Ciśnienie sprawdzałeś na zimnym silniku ,a piszesz że problemy się robią na ciepłym .Jak zawory będą podparte to na zimnym będzie OK i dopiero jak się zagrzeje to zacznie robić fochy :foch: .Zawór wydechowy tylnego cylindra się średnio wygodnie reguluje i stawiam ,że został olany i to on jest sprawcą ,ale sprawdzić to możesz tylko Ty _bezradny .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: specjan67 dodano: 20 kwie 2017, 12:57

problemy zaczynają się już po odpaleniu pierwszy cylindr pracuje pięknie a drugi kiedy chce to znaczy zaskakuje ale nie pali tak jak powinien, niemniej sprawdze zawory
specjan67
Forumowicz

Postautor: beniamin82 dodano: 20 kwie 2017, 13:00

Zamieniłeś już cewki miejscami?
Nie kable WN, tylko fizycznie cewki pod bakiem...
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: specjan67 dodano: 20 kwie 2017, 13:15

cewki zamienilem wlasciwie zamienilm ( mechanik) powiafa ze to nic nie daje poniewaz cewkin maja nie jednakowa rezystencie.jest cewka na przedni cyl i cewka na drugi cyl.no obejzalem serwisuwke i pokazane jest jak mierzuc rezystencie no i ze sa rozne,to samo powiedzial ze cewki i modul z yamahy nie podejdzie ze wzgledu na inne parametry tak naprawde nie wiem co o tym myslec
specjan67
Forumowicz

Postautor: beniamin82 dodano: 20 kwie 2017, 13:18

Wyślij mi moduł, sprawdzę ci go jeśli chcesz.

Zapytaj szesnastego o moduł z virago. On chyba testował u siebie.

Na pewno czujnik położenia wału jest jeden.

Mechanik zamienił czy powiedział że to nie ma sensu?

Cewki są takie same, ale każda cewka ma dwa uzwojenia.
Pierwotne (primary coil) i wtórne (secondary coil), spójrz na sposób pomiaru i będziesz wiedział o co chodzi.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: szesnasty dodano: 20 kwie 2017, 21:37

beniamin82 pisze:Zapytaj szesnastego o moduł z virago. On chyba testował u siebie.

[/b][/u]

Z tego co pamiętam to uznałem że moduł od virago nie będzie pasował . Nie testowałem.

http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/viewtopic.php?f=14&t=3663&hilit=+modu%C5%82
Awatar użytkownika
szesnasty
Forumowicz

Motocykl: Heroway CXM250A

Postautor: lukaszekm1 dodano: 20 kwie 2017, 21:50

specjan67 pisze:cewki zamienilem wlasciwie zamienilm ( mechanik) powiafa ze to nic nie daje poniewaz cewkin maja nie jednakowa rezystencie.jest cewka na przedni cyl i cewka na drugi cyl.no obejzalem serwisuwke i pokazane jest jak mierzuc rezystencie no i ze sa rozne,to samo powiedzial ze cewki i modul z yamahy nie podejdzie ze wzgledu na inne parametry tak naprawde nie wiem co o tym myslec

Albo zmienisz tego mechanika albo będziesz wymieniał wszystko po kolei w kompletach bo nic nie będzie pasowało :mur: ...Czytaj servisówke po woli i ze zrozumieniem. Beniamin Ci wyjaśnił, że praimary i secondary nie oznacza cewka pierwsza i druga, tylko uzwojenie pierwotne i wtórne pojedynczej cewki. PO to miałeś bez mierzenia pozamieniać cewki miejscami, by sprawdzić, czy faktycznie winna jest któraś z cewek (wtedy problemy z iskra zamienią się cylindrami), czy raczej ich zasilanie, bądź sterowanie nimi z modułu. Cewka jest taka sama na dwa gary, możesz to sprawdzić na aliexpres.
... Może i Twój mechanik jest w czymś dobry, ale na Twoim moto się nie zna na pewno :mur: ... Pomiary ciśnień na zimnym silniku .... liczy się to co na ciepłym. Na zimnym silniku to dla nas tylko odniesienie czy wartości rosną czy maleją po zagrzaniu...

Beniamin dobrze sprawdza moduły :oklasky:

Znajomy człowiek co się zajmuje elektroniką w virgo twierdzi że śmiga bez problemu na naszych modułach a jego org japoński bez problemu podejdzie do naszych chińczyków... Jak kiedyś dorwę to sprawdzę ale org japońskich modułów praktycznie nie ma. Jak ktoś sprzedaje to nie dość ze drogo, to zaraz znika oferta.
Awatar użytkownika
lukaszekm1
Forumowicz

Motocykl: Supershadow

Postautor: Sułek dodano: 20 kwie 2017, 22:20

Ja kupiłem na allegro za 200pln moduł od virago i hula jak należy,pasował bez problemów :wielkieoczy:
Sułek
Forumowicz

Motocykl: Zip Roadstar 250, Versys X-300
Tel. kom.: 792852999

Postautor: lukaszekm1 dodano: 20 kwie 2017, 22:27

Sułek pisze:Ja kupiłem na allegro za 200pln moduł od virago i hula jak należy,pasował bez problemów :wielkieoczy:

Czyli znajomy elektronik ma racje i nie ściemnia. Twierdzi też że org moduły japońskie często dają się naprawiać a chińskich się nie da przez niską jakość elementów i laminat którym je zalewają. Japońce ponad to wytrzymują długą bezawaryjną eksploatacje, jeżeli tylko nie upalisz go walniętym regulatorem napięcia. Dlatego zaleca włączanie świateł zaraz po odpaleniu silnika... tyle ciekawostek :)
Awatar użytkownika
lukaszekm1
Forumowicz

Motocykl: Supershadow

PoprzedniaNastępna

Wróć do Cruiser 250