NOCEK pisze:Zmieniłem zębatke tylną z 45 na 42 zęby , i ... moto dostało wibraci. O co chodzi? Pojechałem do serwisu gdzie kupiłem zębatke z pytaniem co jest przyczyną skoro na poprzedniej zębatce nic się nie działo.DIAGNOZA- łańcuch jest do wymiany i to jak najszybciej bo wykończy nowa zębatke. Jak podnieśli tył do góry i zakręcili kołem to w jednym miejscu łańcuch jest napięty jak spreżyna a po obróceniu koła w tym samym miejscu wisi jak szmata.Stara zębatka dopasowała się do łańcucha (jest minimalnie podgięta - ma wyczuwalny luz jak ja połozyc na płaskim blacie) i razem to fungowało
. Następne info po wymianie łańcucha , u mnie nowy DID oringowy około 270 zł może ktoś ma taniej
?
NOCEK pisze:Luca - no teraz to Ty mi dołożysz do tego łańcucha. Ja bardzo chętnie słucham rad mądrych ludzi
. Następnym razem proszę podpowiadać - głośno i wyraznie
. No cóż , człowiek uczy się na błędach- szkoda że tak drogich. Za to mniej wypijemy jak się spotkamy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość