close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

zabawa z wydechami

zabawa z wydechami

Postautor: cruenzo dodano: 19 sie 2011, 16:58

czołem!

chciałbym nieco pobawić się z wydechami w swoim szerszeniu. jednak nie chciałbym zdejmować całych a same puszki w których znajdują się przegrody. Wiem, ze sa one dospawane do rur a pytanie jest następujące. Czy jak już pozbędę się tych spawów, to czy można założyć puchy przynajmniej doraźnie na dojazd do spawarki?
Na chłopski rozum wydaje mi się, ze takie coś powinno się udać, gdyż puchy są przykręcane na śruby do ramy, a chyba rury mają jakiś kołnierz na który nakłada się samą puchę wydechu.
Wiem, ze Grzeno bawił się swoimi wydechami ale nie pamiętam jak sobie z tym poradził.
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

zabawa z wydechami

Postautor: Dobry dodano: 19 sie 2011, 20:18

Ja bym na twoim miejscu wcale ich nie pruł tylko porobił bym np.wiertłem 8 lub 10 ze 4-6 otworów i efekt powinien być zadowalający.
Jak sobie wyprujesz całkowicie wydechy to będziesz sobie razem z Grzenem na końcu podróżował ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

zabawa z wydechami

Postautor: cruenzo dodano: 19 sie 2011, 20:41

sek w tym, ze mam już je wyprute. Teraz chce je trochę wyciszyć. Mam już prawie gotowe silencerki.
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

Wróć do Cruiser 250