autor: Tomciog dodano: 28 paź 2012, 23:09
No to parę uwag n/t Divisiona z dziś:
w sumie to używałem go przez jakieś 10 h non stop
I:
1 - luz - czasem pokazuje, czasem nie, zależy chyba od humoru motonga
2 - wrzucić go w porównaniu z Virago to pestka, choć czasem potrafi skakać z 1 na 2 i odwrotnie
3 - z dwóch egzemplarzy (jeden jakieś 4 kkm, drugi ponad 23 kkm) oba śmierdzą jakąś paloną gumą
4 - opony - na mokrym tragedia - jadąc ok 90 km/h miałem śmierć w oczach, na parkingu tył co i rusz się blokował przy hamowaniu
5 - zwrotność - rewelacja - byleby było sucho
6 - hałas - znośny, z przewagą na miły dla ucha, byleby nie przekraczać magicznych 80 km/h
7 - spalanie - w sumie jeździłem większość czasu jednym(jakieś 9 h nie wyłączania silnika) i na koniec w baku było paliwo
8 - po tychże godzinach spędzonych w siodle moje 4L zadziwjająco dobrze sie czuły - myślałem, że będę potrzebował masażu drugiej połowy, a tu... zdziwko
9 - światła - gdzieś czytałem o słabych - jakoś nie zauważyłem tego
10 - przyspieszenie - tu trza się naumieć, ale można osiągnąć niezłe wyniki(nie przepada za bardzo wysokimi obrotami) - na ok 50m miałem ok 60-70 km/h
11 - twardość zawieszenia - o ile starszy egzemplarz był z przodu dość miękki, o tyle dupa twarda w obu przypadkach.
12 - prowadzenie - naprawdę trudno toto wyprowadzić z równowagi - miałem ostre hamowanie, przed krzyżówką i nie udało mi się zrobić szlifu mimo zblokowanych tylnych kół(przesiadka z słabszych hebli na zdecydowanie mocniejsze) - spokojnie opanowałem maszynę, mimo że nie jestem żadnym ekspertem, a raczej nowicjuszem - to nie dotyczy przodu - ten ładnie hamuje, ale przy zblokowaniu kół (rzadko) wali Cię na glebę
13 - rozrusznik - raz nie chciał zaskoczyć. Wcale - mimo kilku prób - w końcu zadziałał.
14 - tylny błotnik - mega minus dla projektanta - wystarczyło go dać jakies 30 cm dłuższy i byloby super
15 - sporo katowania wytrzymał - polecany na np naukę jazdy
Jak cos mi sie jeszcze przypomni to zapiszę.