ADV 250

Re: ADV 250

Postautor: beniamin82 dodano: 24 wrz 2019, 17:29

Snajper pisze:Czyli rozumiem drugi ADV?
Swoją drogą jak to młodzian cię skasował - miałeś stłuczkę z młodzianem czy młodzian wsiadł i skasował moto ? :roll:
Jacek na pasach ustąpił pierwszeństwa pieszemu, a młodzian jadący za Jackiem tego nie przewidział
I ....bum...
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: jacek.rc dodano: 24 wrz 2019, 19:15

No tak jak pisał Ben zatrzymałem się przed pasami i nagle bum coś mnie wpycha na pasy ,szarpnęło mnie do tyłu mocniej złapałem kierownicę i ... nie pamiętam . Następne co pamiętam to stałem kilka metrów dalej i widziałem najechane moto przez skodowkę . Młody powiedział ,że nie zauważył _bezradny . Dla mnie ważne ,że przeżyłem ,a teraz bawię się dalej :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: NIKT dodano: 25 wrz 2019, 00:25

No to naprawdę niewesoła "przygoda" ...
Czesto w obawie przed takim zdarzeniem zastanawiam się czy się motocyklem zatrzymywać przed pasami aby przepuścić pieszego lub na zielonej strzałce czy się jednak przetoczyć dalej bo powiem szczerze, że w samochodzie kilka razy bym w D dostał na strzałce :/

A może TRK 250 ? :P

Ostatnio widziałem test i duży plus, że to Benelli/Keeway :)

Boso, ale w ostrogach
"Boso ale w ostrogach"
Awatar użytkownika
NIKT
Zarząd KCM

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 661557838

Postautor: Jack dodano: 25 wrz 2019, 07:07

jacek.rc pisze:No tak jak pisał Ben zatrzymałem się przed pasami i nagle bum coś mnie wpycha na pasy ,szarpnęło mnie do tyłu mocniej złapałem kierownicę i ... nie pamiętam . Następne co pamiętam to stałem kilka metrów dalej i widziałem najechane moto przez skodowkę . Młody powiedział ,że nie zauważył _bezradny . Dla mnie ważne ,że przeżyłem ,a teraz bawię się dalej :D .

Nieprzyjemna przygoda , dobrze że wyszedłeś z tego w jednym kawałku.
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: Luca dodano: 25 wrz 2019, 11:01

Dobrze, że nic Ci się nie stało.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: dziadek zbyszek dodano: 25 wrz 2019, 15:46

Dobrze że szczęśliwy koniec. Takie przypadki to jest żniwo sposobu szkolenia na kursach i tolerowanie nieodpowiedzialnego zachowania kierujących na drodze. Jeżeli instruktor na kursie nie uczy przepisów tylko przynosi i sprzedaje gotowe odpowiedzi na testy to możemy być pewni że na drogę wyjedzie niedoszkolony kandydat na zabójcę.
Im bardziej jesteś przekonany że masz niezawodne terenowe auto, tym dalej pójdziesz po traktor
Awatar użytkownika
dziadek zbyszek
Klubowicz

Motocykl: Soft 2 Szpetny
Tel. kom.: 698282838

Postautor: jacek.rc dodano: 30 paź 2019, 18:11

Zaczyna się jesienno-zimowa nuda ,którą (mam nadzieję ) pomoże mi umilić ,drugi z bliźniaków :D . Nic do tej pory nie pisałem ,bo po przejściach z pierwszym ( z późniejszych bliźniaków ) wolałem dać sobie troszkę czasu i przynajmniej go dotrzeć . No i udało się :pliz: . Po względnie dobrym załatwieniu sprawy przez ubezpieczyciela ,nabyłem drugiego " bliźniaka ,jako jeden z ostatnich pomarańczowych . kupiłem go cztery tygodnie temu i korzystając z przychylnej aury troszkę nim nakręciłem km ( dobrze ponad 1500 ) . No i mogę już troszkę napisać . Nic się do tej pory nie odkręciło _bezradny , ,wymiana oleju ... makabra _boisie ,dwie śruby spustowe ( po obu stronach ) i filtr ( 58 zł _boisie ). , a spuszczany olej leci po elementach ramy i do osłony silnika ( ale cóż taki urok ,trzeba się przyzwyczaić ) . Spalanie na poziomie ... o zgrozo , kochany Cruiserek :kwiatek: ,3,75 - 4 l . Fakt ,że przełożenia skrzyni i moc silnika pozwalają się bawić nawet w terenie ( troszkę próbowałem ) i stąd ten apetyt _bezradny . V max to 130 parę licznikowe , 120 kilka GPS -owe ,dla mnie nawet troszkę za dużo ,oddał bym chętnie z 15/h za -1 l/100 ;p ale się raczej nie da :zalamka: . Planując podróż będę musiał wkalkulować 4/100 i po męsku wziąć to na klatę :mur: .Zawieszenie regulowane w bardzo dużym zakresie ,jest OK . ABS troszkę mnie wkurza w terenie ,ale sam się tam wyłącza i dopiero po chwili normalnej jazdy aktywuje się ponownie . Na ten moment jestem mega zadowolony ,będę mógł przyoszczędzić troszkę najlepszy motocykl świata :* , a nowy cudaczek w trasie powinien dać radę .
https://photos.app.goo.gl/wJ7TVnRTxmXarzJv5
https://photos.app.goo.gl/f4CTZ7PNMsCTrD8p9
https://photos.app.goo.gl/YUwfgrKQPVeyYKTv8
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: Jack dodano: 31 paź 2019, 07:13

Gratki Jacku :oklasky:
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: NIKT dodano: 31 paź 2019, 10:59

To Cruiserek na emeryturze ?

Trzeba przyznać że zjechanie z czarnego daje frajdę :P

Spalanie jakie podałeś to typowe miasto czy trasa ?

Boso, ale w ostrogach
"Boso ale w ostrogach"
Awatar użytkownika
NIKT
Zarząd KCM

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 661557838

Postautor: jacek.rc dodano: 02 lip 2020, 21:17

ADV-ka ma już 5000 + i jutro jadę ją i siebie sprawdzić na trasie Dom - Bieszczady - dom . Może śmieszne ,ale każdy z moich wyprawowych motorków ,zawsze był testowany ( razem ze mną ) na tej trasie . Motorek jak na chińczyka daje radę , taka ciekawostka ,łańcuch O-ring jeszcze nie był regulowany i naciąg OK . Taka mała zabawka ,ale pozwala mi zwiedzić miejsca ,o których na "armaturze " mogłem tylko pomarzyć . Kurna pali 4/100 , więcej jak moja Honda 750 i to jest -( minus ) jak pas startowy ( no 3,8 , ale do 2,5 Cruisera to ...kosmos _boisie ). Oczywiście piszę o drugiej ADV-ce ,bo pierwsza stoi w garażu i zajmuje miejsce ,będzie w przyszłości ,może dawcą ,może ... _bezradny ,czy ja wiem . Jedno wiem , a raczej bardzo chcą wiedzieć ,jak wszystko pójdzie po myśli , (mojej) to w drugiej połowie lipca mam ogromną chęć odwiedzić Dolomity , zobaczyć te Włochy bez ludzi w tratoriach ,spokojne i ... smutne .Zobaczyć je ,bo nie wiadomo czy i w ogóle będzie mi dane i tak po ludzku się nad nimi ... POCHYLIĆ , bo zapłacili ogromną cenę za SWÓJ styl życia . W wyprawie z Benem, dane mi było spędzić dwa wieczory w domu Włocha ,i rano jak Ben zapytał " a gdzie gospodarz " ,to jego kobita powiedziała " jak to gdzie ?... w tratorii ,na porannej kawie z przyjaciółmi " ... jak ja im tego zazdraszczam . Szef z pracownikiem ,kolega z kolegom itp i (dla nich )nie ma nic gorszego ,jak nie mieć z kim wypić porannej kawy z drożdżówką _boisie . Trzymajta ludziska :pliz: , jak wyjdzie to wszystko opiszę :motor: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do inne motocykle...