mariusz_ino pisze:1. Jakie ciśnienie pompujecie w fabryczne opony cst?
Na oponie napisano że max to 2.4 atm, optimum to między 1.8 a 2 atm
mariusz_ino pisze:2. W moto wyciekł elektrolit z akumulatora na ramę w efekcie pojawiły się tam punkty rdzy. Czy myślicie że hammerite będzie dobry bo ciężko tam dokładnie oczyścić tą rdze. Przy okazji mam obtarty wydech od spodu i też bym chciał to podmalować ale nie wiem czym.
Kupujesz dreml na wiertarkę, czyścisz do gołego metalu i malujesz dobrą farbą do metalu np hamerajt

Co do wydechu, to musiał byś pomalować cały razem z kolektorami inaczej efekt będzie kiepski, odcień farby będzie się różnił. Swoją drogą polecam od czasu do czasu nanieść na wydech warstwę oleju, jakiego kolwiek silnikowego, fajnie konserwuje i nadaje fajny połysk

mariusz_ino pisze:3. Co warto jeszcze samemu zrobić przy Romku poza dokręceniem śrub?
Jeśli masz zdolności i narzędzia to czemu nie.
mariusz_ino pisze:4. Czy znacie jakiś konkretny serwis rometa który w przyszłości zrobiłby mi przegląd na 1500km i sprawdził np luzy zaworowe regulacje gaźnika itp czy raczej mogę o tym zapomnieć bo u mnie na miejscu wymiana oleju to już problem.
U mnie w Olsztynie jest taki serwis ( Wińscy Motocykle ). Serwisant to człowiek który ma smykałkę do tego co robi. Sam wprowadził parę udogodnień w moim Romku, i co najważniejsze ma pojęcie o tym co robi, naprawdę w porządku człowiek.