Romet division 249

Re: Romet division 249

Postautor: kalin20 dodano: 17 mar 2014, 09:56

@Mariusz oczywiście masz racje mój błąd.
Jednak ja smarowałem wszystko i dalej skrzypi, albo skrzypi do pierwszego mycia albo deszczu ;)
Ja olałem sprawę i jeżdżę skrzypiąco
Zapraszam na Fanpage ;)

[url]https://www.facebook.com/RometDivision[/url]
Awatar użytkownika
kalin20
Forumowicz

Motocykl: Romet Division

Postautor: mariusz_ino dodano: 17 mar 2014, 10:36

Ja nie jeżdżę w deszczu więc może dlatego mi nic nie skrzypi ;) Ja smarowałem zwykłym smarem łt-43, nawpychałem go tam ile się dało.

Chłodnica oleju w Romce hmmm. Chyba przerost formy nad treścią. Division ma żebrowane kartery z przodu które pełnią jakby rolę chłodnicy (mówię o modelu 249).
Obrazek
Awatar użytkownika
mariusz_ino
Forumowicz

Motocykl: Honda CBF 600S

Postautor: Łukasz dodano: 17 mar 2014, 13:43

mariusz_ino pisze:Ja nie jeżdżę w deszczu więc może dlatego mi nic nie skrzypi ;) Ja smarowałem zwykłym smarem łt-43, nawpychałem go tam ile się dało.

Chłodnica oleju w Romce hmmm. Chyba przerost formy nad treścią. Division ma żebrowane kartery z przodu które pełnią jakby rolę chłodnicy (mówię o modelu 249).

tak ostatnio interesuje się tematem ,za 100 zl bym takie cudo zrobił,a jak wygląda temat romek w trasie, 100 km bez przystanku nie przegrzeje moto?
Awatar użytkownika
Łukasz
Forumowicz

Motocykl: Buell Blast

Postautor: mariusz_ino dodano: 17 mar 2014, 14:02

Łukasz pisze:
mariusz_ino pisze:Ja nie jeżdżę w deszczu więc może dlatego mi nic nie skrzypi ;) Ja smarowałem zwykłym smarem łt-43, nawpychałem go tam ile się dało.

tak ostatnio interesuje się tematem ,za 100 zl bym takie cudo zrobił,a jak wygląda temat romek w trasie, 100 km bez przystanku nie przegrzeje moto?

Prędzej Ty wymiękniesz niż moto ;) czytaj ścierpniesz ;)
Ja jednego dnia max zrobiłem coś ponad 380km ale miałem też przerwy aby się rozprostować ;) Choć bardziej to odczułem na 2 dzień bo wtedy robiłem powrót jakieś 350km ;) Dodam, że to są moje początki z moto i to był mój pierwszy sezon ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
mariusz_ino
Forumowicz

Motocykl: Honda CBF 600S

Postautor: michal_krk dodano: 17 mar 2014, 15:38

Łukasz pisze:tak ostatnio interesuje się tematem ,za 100 zl bym takie cudo zrobił

Obawiam się, że za 100zł to Ty dobrej chłodnicy oleju nie kupisz. Inny sprawa, że Montując takie ustrojstwo najprawdopodobniej spadnie Ci ciśnienie oleju w silniku, a dopasowanie pompy nie będzie już takie proste..

Mariusz dobrze Ci mówi, nie warto bawić się w takie usprawnienie, fabryczne ożebrowanie cylindra daje radę. Podróżami nawet i po 500km nie masz się co martwić, słabym punktem chłodzenia wiatrem jest jazda w mieście, w korkach itd. Na codzień jeżdze po Krakowie czasem i na moto utknę w korku ale nie zauważyłem żeby mi się silnik przegrzewał:)

P.S.
Chcesz koniecznie usprawnić Divisiona to zmień mu kapcie bo fabryczne to porażka.
Awatar użytkownika
michal_krk
Forumowicz

Motocykl: Romet Division 249

Postautor: kalin20 dodano: 17 mar 2014, 20:30

Na węższe kapcie wtedy będzie bajka ;D
Zapraszam na Fanpage ;)

[url]https://www.facebook.com/RometDivision[/url]
Awatar użytkownika
kalin20
Forumowicz

Motocykl: Romet Division

Postautor: bobik dodano: 20 mar 2014, 17:08

kalin20 pisze:Na węższe kapcie wtedy będzie bajka ;D

Tak a propos to jakie opony kupujecie do Divisiona?
Ja jeszcze nie zmieniłem,a trzeba będzie bo po deszczu to na tych oryginalnych to wrażenia niesamowite :wielkieoczy:
bobik
Forumowicz

Motocykl: hyosung gt650p

Postautor: michal_krk dodano: 21 mar 2014, 14:25

Chyba jeszcze nikt od Nas w Divisionie nie zmieniał opon więc nikt Ci nie doradzi, ale jakie byś nie kupił to będą lepsze. Dużo osób poleca Maxxis Promaxx.

Z innej beczki co myślicie o tłumiku przelotowym Mugen do Divisiona? Cena mocno atrakcyjna na allegro ok 140zł z przesyłką.
Tłumik sam w sobie nie jest długi przez co nawet się komponuje z Divisionem i znośnie wygląda.

A śpiewa tak:
https://www.youtube.com/watch?v=gQZ9Ncr8iuU
Awatar użytkownika
michal_krk
Forumowicz

Postautor: Piotrek91 dodano: 21 mar 2014, 23:30

Zgadzam się, wygladałby całkiem całkiem, jest jeszcze nowa wersja tego tlumika z carbonem.
Natomiast z checia bym posluchal w dobrej jakosci jak to brzmi na 250cc. Tak w ciemno to chyba bałbym się ucinać fabryczny.
Awatar użytkownika
Piotrek91
Forumowicz

Postautor: Łukasz dodano: 23 mar 2014, 14:54

wczoraj stukło 1200km i nowe problemy hehe,jaką macie prędkość maxymalną romka bo moja z pełnym gazem na prostej drodze 113km/h :/ ,czy nie trochę mało?,dodam że mam zębatke 16,do ilu kręcicie dywizje bo ja moją wczoraj do 9 tysi czasem podkręcałem, nie wiem czy chinol to zniesie i zauważyłem gdy podczas podjazdu pod wzniesienie po dodaniu gazu coś zaczyna stukać w motongu,na niskich obrotach tak jakby zawory?zawory ustawione ,a może to motor się kończy...
Awatar użytkownika
Łukasz
Forumowicz

Motocykl: Buell Blast

PoprzedniaNastępna

Wróć do inne motocykle...