Romet division 249

Re: Romet division 249

Postautor: michal_krk dodano: 24 mar 2014, 14:12

Po 1200km silnik nie jest jeszcze dobrze dotarty i kręcenie go do 9tys nie jest rozsądne.
Licznikowe 113km przy zębatce 16z faktycznie mało, pod wiatr nie jechałeś?

Odnośnie stuków ciężka sprawa, stukac Ci cały czas czy tylko do określonych obrotów? jeśli od początku tak go kręcisz i przeciążasz to i nawet panewki moga stukać
Awatar użytkownika
michal_krk
Forumowicz

Motocykl: Romet Division 249

Postautor: mariusz_ino dodano: 24 mar 2014, 16:52

Moim leciałem licznikowe 127km/h a nie należę do małych i lekkich ;) Przejazd w paradzie z plecaczkiem leciałem 114 i manetki nie miałem do końca ale jeśli jechałeś pod wiatr to faktycznie 113km/h to mógł być max. Division nie jest ścigaczem, no może stylistycznie jest "dynamiczny" ale pojemność 223cm3 służy raczej do spokojnej jazdy w moim wypadku między 90 a 100km/h.
Obrazek
Awatar użytkownika
mariusz_ino
Forumowicz

Motocykl: Honda CBF 600S

Postautor: Łukasz dodano: 25 mar 2014, 07:30

dzięki panowie za odpowiedz,9 tyś obr. to tylko kilka razy przy wyprzedzaniu :D dlatego pytam jak silnik znosi takie obroty,nie ukrywam że jak moto zostanie to częściej będzie wkręcany ale to po 1500 km jak olej zmienimy,generalnie latam tak koło setki i to mi pasuje bo w takiej pozycji to opory powietrza duże, ale kurcze czasem trzeba wyprzedzić jakieś niewygodne pudełko i wtedy szału nie ma 113km/h :/takie prędkości można zetką osiągnąć, co do stuków to nie cały czas tylko jak energicznie dodam gazu na niskich albo jak pod górę jadę,zastanawiam się nad składem mieszanki ?
Awatar użytkownika
Łukasz
Forumowicz

Motocykl: Buell Blast

Postautor: kalin20 dodano: 25 mar 2014, 10:39

sprawdź napęd, może coś z łańcuchem.
Silnik to raczej trwały jest ja mam już prawie 15 tys i wszystko ok, kompresja, zawory nie wytłuczone.
Zapraszam na Fanpage ;)

[url]https://www.facebook.com/RometDivision[/url]
Awatar użytkownika
kalin20
Forumowicz

Motocykl: Romet Division

Postautor: Łukasz dodano: 25 mar 2014, 11:00

kalin20 pisze:sprawdź napęd, może coś z łańcuchem.
Silnik to raczej trwały jest ja mam już prawie 15 tys i wszystko ok, kompresja, zawory nie wytłuczone.

a wysoko kręcisz romka?mi został nawyk po japoni :D
Awatar użytkownika
Łukasz
Forumowicz

Motocykl: Buell Blast

Postautor: michal_krk dodano: 25 mar 2014, 13:20

Łukasz pisze:zastanawiam się nad składem mieszanki ?

To też może być przyczyną jest takie zjawisko jak spalanie detonacyjne.

Łukaszu generalnie ten silnik nie jest stworzony do jazdy na wysokich obrotach (wcześniej jeździłem gską więc mam porównanie), ja swoim staram sie nie przekraczac 6tyś, nie chce dostać tłokiem w głowe :]
Awatar użytkownika
michal_krk
Forumowicz

Motocykl: Romet Division 249

Postautor: spag dodano: 11 kwie 2014, 00:05

nie wiem czy to dobry temat ale napisze panowie i panie planuje zakupić motorek 250 na początek nie chce mocniejszego na 2 lata mi wystarczy ale nie wiem czy warto ... widzę obycie już macie wiec liczę na konkretną rade czy warto pakować się w rometa czy może wybrać jakąś inna markę bo już sam nie wiem ... dodam ze gotówki nie posiadam wiec myślę o ratach ...dlatego używki odpadają a moto za ponad 10tyś to za drogi interes dzisiaj divisiona można za 5 tyś zakupić wiec piszcie czy warto ?
Awatar użytkownika
spag
Forumowicz

Postautor: jarb dodano: 11 kwie 2014, 07:34

spag pisze:nie wiem czy to dobry temat ale napisze panowie i panie planuje zakupić motorek 250 na początek nie chce mocniejszego na 2 lata mi wystarczy ale nie wiem czy warto ... widzę obycie już macie wiec liczę na konkretną rade czy warto pakować się w rometa czy może wybrać jakąś inna markę bo już sam nie wiem ... dodam ze gotówki nie posiadam wiec myślę o ratach ...dlatego używki odpadają a moto za ponad 10tyś to za drogi interes dzisiaj divisiona można za 5 tyś zakupić wiec piszcie czy warto ?

Zaczynasz tak jak większość z nas :D
Na początek 250 moim zdaniem jest w sam raz. Jeżeli do tego masz choć odrobinę wiedzy technicznej, to z pewnością sobie z Chińskim sprzętem poradzisz.
Aby jednak zaoszczędzić trochę kasy proponuję poszukać jakąś używkę, którą często można wyrwać za ok 4 tysiaki.
A przy okazji to zapraszam do powitalni ;p
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Postautor: spag dodano: 11 kwie 2014, 17:03

Na początek 250 moim zdaniem jest w sam raz. Jeżeli do tego masz choć odrobinę wiedzy technicznej, to z pewnością sobie z Chińskim sprzętem poradzisz.
Aby jednak zaoszczędzić trochę kasy proponuję poszukać jakąś używkę, którą często można wyrwać za ok 4 tysiaki.

można nawet za 3 tysiaki :D ale ja nie posiadam tyle w gotówce :( a kredytu nikt mi raczej nie da ... no dobrze ale skupmy się na tym czy warto... bo jak mam ciągle dokładać to wole nie kupować :P
Awatar użytkownika
spag
Forumowicz

Postautor: Gixer dodano: 11 kwie 2014, 18:08

spag pisze:

można nawet za 3 tysiaki :D ale ja nie posiadam tyle w gotówce :( a kredytu nikt mi raczej nie da ... no dobrze ale skupmy się na tym czy warto... bo jak mam ciągle dokładać to wole nie kupować :P

Wszystko zależy do czego potrzebny komu motocykl.. wiadomo że nie bardzo nada się do palenia gumy czy wyścigów ulicznych..jeżeli ktoś wie co może ten motocykl to będzie zadowolony ;) ja swój mam od roku prócz małej awarii gdzie poszedł obrotomierz ( który został wymieniony w serwisie na nowy) nic innego sie nie zepsuło ;) śmiga aż miło :)
nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć
Gixer
Klubowicz

Motocykl: Honda CBR

PoprzedniaNastępna

Wróć do inne motocykle...