Jazda na długich

Porady doświadczonych dla początkujących
(jak jeździć, jak hamować, jak upadać, jak jeździć w grupie)
moderatorzy: Wojtas

Jazda na długich

Postautor: Jachu dodano: 31 lip 2009, 14:53

A jak oślepisz kogoś na łuku i zmieni tor jazdy ?
Jachu

Jazda na długich

Postautor: Shipp dodano: 31 lip 2009, 16:51

Jachu pisze:A jak oślepisz kogoś na łuku i zmieni tor jazdy ?

Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałeś... Żeby kogoś AŻ tak oślepic, musiałby miec ostre zapalenie spojówek albo sam nie wiem co..! Poza tym reflektor motocykla akurat jest tak ustawiony i tak świeci, że nie ma szansy walic światłami po oczach jadącego z naprzeciwka w łuku drogi. :zalamka: :rotfl:
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Jazda na długich

Postautor: plaski dodano: 31 lip 2009, 17:01

Oślepienie na łuku chyba zbyt często się nie zdarza. Ale w przypadku kiedy jedzie na przeciw mnie motor na długich, to automatycznie ja nie potrafię zobaczyć kogoś, kto może iść np poboczem. Oko jest tak zrobione, że jasność światła motocykla będzie uniemożliwiała zobaczenie czegoś, co jest ciemne, zlewające się z asfaltem i tak dalej...
plaski

Jazda na długich

Postautor: Shipp dodano: 31 lip 2009, 17:20

W normalnym kraju nie byłoby tematu. Piszecie że motocykl oślepia... owszem, ale co z tego? Przecież i tak po naszych drogach jeździ duży procent aut powypadkowych, w których nijak nie da się ustawic świateł albo ustawiane są "u pana Zenka" w garażu! W efekcie jedną lampę ledwie widac a druga wali po oczach nie gorzej jak motocykl na drogowych. Ta dyskusja staje się w takich warunkach po prostu jałowa. :mur:
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Jazda na długich

Postautor: scOti dodano: 31 lip 2009, 21:08

Jak chcecie byc widoczni kupcie sobie pasy odblaskowe albo kamizelki a nie oslepiacie innych
scOti

Jazda na długich

Postautor: Dobry dodano: 03 sie 2009, 14:14

Panowie wszyscy mówicie o widoczności,więc jest paradox co ci pomoże jazda na długich jak puszka ci w tyłek wiedzie.Mówię wam kamizelka odblaskowa lub inne elementy odblaskowe zdają egzamin widoczności z każdej strony.POZDROWINKA

-- Dzisiaj, 14:19 --

A I WIADOMO NIE BĘDZIESZ SIĘ ZASTANAWIAŁ CZY OŚLEPIASZ ŚWIATŁAMI CZY NIE I WIEM Z DOŚWIADCZENIA ŻE KAMIZELKA SPRAWUJĘ SIĘ SUPER.a i jeszcze 1 nie wiem jak policja zapatruje się co do jazdy na długich przecież nie wolno (czyżby mandacik)?
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Jazda na długich

Postautor: scOti dodano: 03 sie 2009, 14:37

jak dla mnie EOT, zamykam
scOti

Poprzednia

Wróć do Szkoła bezpiecznej jazdy