Gleby

Porady doświadczonych dla początkujących
(jak jeździć, jak hamować, jak upadać, jak jeździć w grupie)
moderatorzy: Wojtas

Gleby

Postautor: Luca dodano: 02 wrz 2010, 09:52

abu pisze:.... ujeżdżając kozę 4 upadki w tym jeden na kamień ....

Uuuuu, no to poszalałeś. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. :)

P.S.
Tylko jak ty teraz wytłumaczysz synowi by jeździł ostrożnie, skoro ojciec kaskader :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Gleby

Postautor: mike_russ dodano: 30 wrz 2010, 21:05

Mały "bam" :oops: Na szczęście obyło się bez wywrotki, ale wiele nie brakowało. W wielkiej kałuży na całą szerokość drogi czaił się zalany poprzeczny krawężnik, solidnie pewnie rozjeżdżony przez samochody. Przejechać obok kałuży nijak nie szło, jechałem skrajem, i Lisek nagle zawisł ze zgrzytem, skończyło się szybką podpórką - jechałem powoli.
Straty moje: zmoczony but :D
Straty Liska: porysowana podstawka centralna, lekko wygięta prawa "stópka" - kilka lekkich puknięć ciężkim młotkiem przywróciło ją mniej więcej do pierwotnego stanu. Całe szczęście, że w k-125 montowali pod silnikiem "sanki" i centralkę . Bym jechał np. softchopperem to bym zawisł na silniku, pewnie i korek oleju by szlag trafił _boisie , a tak rama i centralka ochroniły serduszko.

Wiaruchna, uwaga na kałuże, bo niespodzianek wszelkich u nas dostatek nawet na asfalcie :!:
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Gleby

Postautor: coronerpl dodano: 26 lis 2010, 09:16

Witam wszystkich.
Trzy tygodnie temu, jadę sobie spokojnie po wiejskich drogach, mijam skrzyzowanie (droga z pierszeństwem przejazdu), aż tu nagle z prawej strony, mknie na mnie potwór m-ki FIAT 126 p. Skręcając w prawo, zawadził mnie lewym przednim rogiem, powodując upadek. Motor na lewy pas, ja na prawy. Pojechałe troche po asfalcie, ale to jeszcze nie koniec moich przygód. Facet w maluchu, jak gdyby nigdy nic, wrzucił jedynkę i ruszył... prosto na mnie. Uturlałem sie tyle ile mogłem. Z prawą nogą nie zdążyłem. Na to wszystko nadjechał gościu wywrotką z ziemią i po krótkiej mojej informacji - co, jak i kto - pognał za maluchem, jednocześnie dzwoniąc na policję i pogotowie. Jak się później dowiedziałem, zatrzymali gościa z maluchem przyciskając go do ziemi łyżką koparki, bo nie chciał się poddać, nawet bedąc okrążonym przez budowlańców (remontów dróg u mnie ostatnio mnogość). Okazało się, że miał ponad 2,5 promilla. Ze mna już fajnie. Potłukłem sie mocno, troche siniaków i zerwany mięsien przejechanej łydki. Nic nie pękło ani złamało. Wczoraj wyszedłem ze szpitala. Motor "doznał' niewspółmiernie mnie obrażeń: pekniete lusterko, otarcie na prawej sakwie i na końcówkach wydechu. Nic sie więcej nie stało za sprawą gmola, który sobie sam dorobiłem jako podnóżki. A Bartek żołnierz (pozdrawiam) twierdził, że piruety bedę na nim kręcił. Życzę wszystkim zdrowia na zimę, powodzenia i takie tam
Tomek coronerpl
Awatar użytkownika
coronerpl
Klubowicz

Motocykl: Lifan LF 250, Romet V 250
Tel. kom.: 459319474

Gleby

Postautor: mlynaszz dodano: 26 lis 2010, 10:01

Tobie szybkiego całkowitego powrotu do zdrowia, a debilowi z "malucha", by mu zrobili z d...... "jesień średniowiecza" :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Gleby

Postautor: Peliks dodano: 26 lis 2010, 11:59

Witaj Kolego. Źle się czyta tego typu opowieści o pijanych IDIOTACH za kółkiem. Powinni zabierać im prawko na zawsze. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia . Jeśli mógłbym Ci w czymś pomóc to się polecam. Pozdrawiam gorąco. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Gleby

Postautor: mario dodano: 26 lis 2010, 12:31

Witaj Tomku zycze szybkiego powrotu do zdrowia.A temu debilowi aby sąd odebrał prawko do końca życia.Przecież to morderca gdyby nie twoja baczna uwaga to by cie zabił przejezdzajac.Jestem za żeby i pijanym rowerzystom zabierali prawko na wszystkie kategorie wtedy to moze cos pomoże,zwalczyć ludzka głupotę :chopper2:
Awatar użytkownika
mario
Forumowicz

Motocykl: Jinlun150
Tel. kom.: 606453468

Gleby

Postautor: oleńka dodano: 26 lis 2010, 12:46

Rany Julek :/. Co za ludzie po tych drogach jeżdżą. Zdrówka przede wszystkim życzę i oby przyszły sezon bez żadnych takich " przygód " . :)
Awatar użytkownika
oleńka
Sympatyk

Motocykl: moto zastępcze HD :D
Komunikator: GG3705538

Gleby

Postautor: skopi dodano: 26 lis 2010, 15:14

Nic dodać nic ujac-poprzednicy napisali wszystko-Tobie zeyczę szybkiego powrotu do zdrowia . i kombinuj tera dobrze bo mozesz z goscia trochę kasy wyciągnąć-stres, uszczerbek na zdrowiu etc..etc.
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Gleby

Postautor: coronerpl dodano: 26 lis 2010, 15:52

Serdeczne dzięki Wam wszystkim za życzenia. Skopi - co do kasy, to juz mysle o tym. Narazie czekam co mu sąd przywali w sprawie karnej. Rozprawa juz pewnie niedługo, całość materiałów juz przekazana do sądu. O odszkodowanie muszę go sądzić "po cywilnemu". Peliks - jeśli robisz jeszcze te siedzenia skórzane, to na moje obolałe d...sko bardzo by się przydały. Ale chwilowo zaczekam na to, ponieważ leczenie... kosztuje.

pozdrawiam serdecznie coronerpl :dzieki:
Awatar użytkownika
coronerpl
Klubowicz

Motocykl: Lifan LF 250, Romet V 250
Tel. kom.: 459319474

Gleby

Postautor: DaJan dodano: 26 lis 2010, 17:37

Szacun ...coroner ja Cie zamorduje :wnerw: -że nic nie napisałeś...nie sprawdzam całego forum... _bezradny -wracaj gipko do zdrowia.... :motor:
Największym przeciwnikiem marzeń jest portfel.
Awatar użytkownika
DaJan
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser 250V-Romet R150
Tel. kom.: 511429521
Komunikator: 5789859

PoprzedniaNastępna

Wróć do Szkoła bezpiecznej jazdy