Arcon pisze:Dżiiiiiiizas... Zawsze po obejrzeniu takiej kompilacji mam obawy przed wyjechaniem motocyklem na miasto. Dobrze, że zima idzie, do wiosny mi przejdzie
masakra to mało powiedziane

Arcon pisze:Dżiiiiiiizas... Zawsze po obejrzeniu takiej kompilacji mam obawy przed wyjechaniem motocyklem na miasto. Dobrze, że zima idzie, do wiosny mi przejdzie
kamil_juri pisze:Tomciog pisze:Jakis czas temu jechałem za Wawę "plastikiem", na prostych przy 200km/h (krajowa, pusta 7ka) miałem wrażenie, że biegnę, a nie jadę. Dopiero przy znacznie wyższej prędkości skapnąłem, że cos nie tak kiedy przy kiwce ściągnęło mnie na drugi pas. Wtedy manetka w dół i spokojnie.
Ale puszkarze - akurat trafiłem w Wawie na piątek ok 16 trasa na Kraków - chyba nie muszę mówić jak to wyglądało?
No i parę lusterek złożyłem, a jedno z pełną premedytacją pięścią - jakiemuś debilowi w busie, który przed przednim kołem ostro i specjalnie zajechał mi drogę. Część z puszkersów z zazdrości i własnej głupoty utrudnia życie innym.
Sorry ale lecąc 200km/h na naszych nie najprostszych drogach... co się dziwisz że ci ktoś czasem drogę za jedzie? Myślisz, że każdy non stop patrzy w lusterko? Ja jeżdżąc i osobówką i ciężarowym i motocyklem nie zawsze jestem w stanie zobaczyć pędzący plastik. Czasem widzę go w momencie mijania. A patrzę w lusterka. Sorry ale dwa twojego zachowania zero zrozumienia. Ktoś ci zajedzie drogę - ok baran. Ale czasem ktoś coś omija, niektórzy to gapy i nie włączają kierunków i co? Kiedyś mokra plama z ciebie zostanie jak tak dalej będziesz się na drodze zachowywał.
A jakbyś mi "złożył" lusterko w aucie to po pierwsze film na policję, a po drugie niesmak do wszystkich kierowców plastików. Tacy jak ty psują wizerunek osób poruszających się.
Krótko - ta wypowiedź pokazuje, że ludzie nieodpowiedzialni i nerwusy są po obu stronach.
Karol pisze:Trochę z innej beczki - podsumowanie sezonu motocyklowego 2013 na rosyjskich drogach. Głupi motocykliści, jeszcze głupsi kierowcy puszek i zazwyczaj 0 pomocy. Na szczęście raczej bez wypadków śmiertelnych. Dziki kraj...
http://www.youtube.com/watch?v=mKicu4IDjTw
Tomciog pisze:Karol pisze:Trochę z innej beczki - podsumowanie sezonu motocyklowego 2013 na rosyjskich drogach. Głupi motocykliści, jeszcze głupsi kierowcy puszek i zazwyczaj 0 pomocy. Na szczęście raczej bez wypadków śmiertelnych. Dziki kraj...
http://www.youtube.com/watch?v=mKicu4IDjTw
Cóż - Rossija to stan umysłu - tam takie duperele jak kierunkowskaz, czy też spojrzenie w lusterko to jakaś abstrakcja. Że nie wspomnę o zmianie pasa ruchu... o 3 na raz bez owego magicznego lusterka.
Co nie umniejsza winy motocyklistów czy skuterowców (tych bym osobiście wystrzelał - na Mikołajach w 3M to była plaga gówniażerii nie mającej pojęcia o czymś takim jak przepisy RD) .
majsterklepka pisze:O w kukułkę... takie mam odczucia po obejrzeniu filmików.
Rosyjskie drogi są dość specyficzne, zdecydowanie bardziej niebezpieczne od naszych rodzimych.
Wróć do Szkoła bezpiecznej jazdy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość