Gleby

Porady doświadczonych dla początkujących
(jak jeździć, jak hamować, jak upadać, jak jeździć w grupie)
moderatorzy: Wojtas

Gleby

Postautor: Lupus dodano: 21 wrz 2009, 19:39

huh :) kolejna wywrota w KCM - szybkiego powrotu do zdrowia życzę
ps. mi po wypadku też nic nie było dopiero około 4 rano obudził mnie ból w prawej ręce na którą się wyglebiłem - wiec nic się nie bój prędzej czy później opuchniesz :DDD
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2009, 19:47 przez Lupus, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Lupus
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

Gleby

Postautor: Dobry dodano: 21 wrz 2009, 19:43

Mi do tej pory dokucza piszczel,ale i tak miałem duzo szczęścia że obrażenia sa powierzchowne.Do następnego sezonu wszyscy się wykurujemy i dalej jazda na 2oo :)) :chopper:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Gleby

Postautor: tamik78 dodano: 21 wrz 2009, 20:25

Seba, jak to mówią, pierwsze koty za płoty, dobrze że miałeś protektory i prędkość była niewielka. Całe szczęście że jesteś cały.
Co do siniaków - niech szybko znikają :))
tamik78
Sympatyk

Motocykl: zielony

Gleby

Postautor: Kris dodano: 21 wrz 2009, 21:26

Jak to górale mówią: " jak sie nie wywrocis to sie nie naucys" Ja leżałem w szpitalu 3 miesiące na wyciągu. Ciesze się, że Tamik się odezwał, bo wiem, że chłopisko żyje :_hura" Tamik, po raz kolejny szacun dla Ciebie :pliz: Ty wiesz za co!
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 501963905

Gleby

Postautor: jarb dodano: 21 wrz 2009, 21:45

Kris70 pisze:Jak to górale mówią: " jak sie nie wywrocis to sie nie naucys" Ja leżałem w szpitalu 3 miesiące na wyciągu. Ciesze się, że Tamik się odezwał, bo wiem, że chłopisko żyje :_hura" Tamik, po raz kolejny szacun dla Ciebie :pliz: Ty wiesz za co!

Ooooooooooo ten Pan ma rację :rotfl:
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Gleby

Postautor: tamik78 dodano: 21 wrz 2009, 21:47

Kris, ale mi się całkiem dobrze jeździło, jakoś się przyzwyczaiłem i z automatu dawałem kontrę, ale fakt że nie jest to bezpieczna jazda. Ale wziąłem sobie do serca Wasze ostrzeżenia i nie jeżdżę aż to poprawię.
A tak na temat: jak wracałem to już w samej Oliwie, dość zresztą zakorkowanej, natrafiłem na małe plamy oleju, omijałem, ale widocznie coś przeoczyłem (tylne koło musiało wjechać). Potem jak przejeżdżałem przez strzałkę namalowaną na jezdni (nie było jak ominąć, strzałka kierunkowa prosto i w lewo) to czułem jak się opona ślizga. Nawet mnie nie przechyliło ani nic, ale już zapach gleby wisiał w powietrzu. Także jeszcze raz uczulam na oznakowanie poziome na jezdni oraz na plamy oleju. Kombinacja obu tych jednocześnie (albo z wodą) jest bardzo niebezpieczna.
tamik78
Sympatyk

Motocykl: zielony

Gleby

Postautor: Shipp dodano: 21 wrz 2009, 22:01

Seba, czy Ty przypadkiem nie popełniłeś klasycznego błędu i jechałeś w korku "w świetle" gabarytów puszki? Od kiedy miałem podobną glebę i walnąłem w zderzak hamującej znienacka puszki, jeżdżę tak, aby w razie nagłego hamowania, jeśli nie zdążę wyhamowac, wjechac obok puszki a nie w nią samą. To działa! :buttrock:
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Gleby

Postautor: Kris dodano: 22 wrz 2009, 21:02

tamik78 pisze:Kris, ale mi się całkiem dobrze jeździło, jakoś się przyzwyczaiłem i z automatu dawałem kontrę, ale fakt że nie jest to bezpieczna jazda. Ale wziąłem sobie do serca Wasze ostrzeżenia i nie jeżdżę aż to poprawię.
A tak na temat: jak wracałem to już w samej Oliwie, dość zresztą zakorkowanej, natrafiłem na małe plamy oleju, omijałem, ale widocznie coś przeoczyłem (tylne koło musiało wjechać). Potem jak przejeżdżałem przez strzałkę namalowaną na jezdni (nie było jak ominąć, strzałka kierunkowa prosto i w lewo) to czułem jak się opona ślizga. Nawet mnie nie przechyliło ani nic, ale już zapach gleby wisiał w powietrzu. Także jeszcze raz uczulam na oznakowanie poziome na jezdni oraz na plamy oleju. Kombinacja obu tych jednocześnie (albo z wodą) jest bardzo niebezpieczna.

Myślę, że będzie dobrze. Jak będziesz miał problemy z naprawą wahacza, to daj znać, pomogę. Na te białe badziewie na jezdni trzeba uważać, a szczególnie gdy mokro. Kilka razy mało co nie glebowałem w czasie deszczu. :kicha:
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 501963905

Gleby

Postautor: mario dodano: 27 wrz 2009, 16:13

Niestey i tez zaliczyłem asfaltowe podłoze,kiedys musi byc ten pierwszy raz.Zle oceniłem zakret naszczecie szybkosc była nie duza i skonczyło sie na wygietym gmolu i urwanym podnózku z prawej strony.A obrazenia to tylko zdarty łokiec i kolano dobrze ze jechałem w skórze to też mnie podratowało.Teraz wiem jak smakuje upadek na motongu.Wazne ze sie podniosłęm i wróciłem sam do domu.
Awatar użytkownika
mario
Forumowicz

Motocykl: Jinlun150
Tel. kom.: 606453468

Gleby

Postautor: Lupus dodano: 27 wrz 2009, 16:39

Gmole się wyprostuje, podnóżek 2 śruby załatwią sprawę :) a łokieć za tydzień przestanie dokuczać :) - nie ma co się przejmować i wskakuj na moto od razu
Awatar użytkownika
Lupus
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

PoprzedniaNastępna

Wróć do Szkoła bezpiecznej jazdy