Planowanie trasy - jak?

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Planowanie trasy - jak?

Postautor: Kubrick dodano: 10 cze 2024, 18:43

Hej. Mam takie, może durne, pytanie.

Czy planując trasy wycieczkowe korzystacie z jakiegoś konkretnego narzędzia, czy po prostu czytacie w necie, co warto zobaczyć i tak dobieracie wszystko w mapach google?

Ja, jak co roku, ufam w tej kwestii Jacorowi, ale w tym roku mam chytry plan. Po naszym wyjeździe, czyli zejściu z promu w Livorno, Jacek musi wracać do PL, a ja chcę dorzeć do Szwajcarii. Planuję dojechać najpierw do Włoskiego Como (lub może gdzieś bardziej w lewo), tam się przespać i rano wjechać do Szwajcarii. Tam mam dotrzeć do Weiach, gdzie będę mieć bazę wypadową na kilka dni. Ale po drodze chciałabym przejechać już i coś fajnego zobaczyć w tych miejscach, które są dalej i mogę je zrobić niejako "po drodze". A resztę fajnych tras ogarnąć już na zasadzie: wyjeżdżam rano i wracam wieczorem.
Jam debil w planowaniu. :D
Awatar użytkownika
Kubrick
Klubowicz

Motocykl: RometR-150->KawasakiVN800CL

Re: Planowanie trasy - jak?

Postautor: jacek.rc dodano: 11 cze 2024, 08:27

W Szwajcarii będziesz przecierać szlaki , bo z tego co kojarzę dawno nikogo tam nie było . Pogódź się z tymi czasami , które podaje GM, bo dzisiejsze Włochy są naszpikowane fotoradarami . Wprawdzie nie wszystkie są czynne , ale tego nie wiemy . Powodzenia ,dasz radę ,a później się pochwał ,to skorzystajmy z gotowca :) .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: jacor dodano: 11 cze 2024, 10:41

Kubrick pisze:Hej. Mam takie, może durne, pytanie.

Czy planując trasy wycieczkowe korzystacie z jakiegoś konkretnego narzędzia, czy po prostu czytacie w necie, co warto zobaczyć i tak dobieracie wszystko w mapach google?

Ja, jak co roku, ufam w tej kwestii Jacorowi, ale w tym roku mam chytry plan. Po naszym wyjeździe, czyli zejściu z promu w Livorno, Jacek musi wracać do PL, a ja chcę dorzeć do Szwajcarii. Planuję dojechać najpierw do Włoskiego Como (lub może gdzieś bardziej w lewo), tam się przespać i rano wjechać do Szwajcarii. Tam mam dotrzeć do Weiach, gdzie będę mieć bazę wypadową na kilka dni. Ale po drodze chciałabym przejechać już i coś fajnego zobaczyć w tych miejscach, które są dalej i mogę je zrobić niejako "po drodze". A resztę fajnych tras ogarnąć już na zasadzie: wyjeżdżam rano i wracam wieczorem.
Jam debil w planowaniu. :D

Rozszyfrowałem twój plan i zaplanowałem trasę powrotną z noclegiem w Como a na drugi dzień przejadę przez Szwajcarię przez Sankt Moritz i nocleg w Austrii :D
Awatar użytkownika
jacor
Klubowicz

Motocykl: Cf Moto 650

Postautor: Kubrick dodano: 11 cze 2024, 11:34

jacek.rc pisze: są naszpikowane fotoradarami . Wprawdzie nie wszystkie są czynne , ale tego nie wiemy .

Ja już tam byłam kilka razy, tylko samochodem. Powiem tak: nie polecacm przekraczania prędkości choćby i o 3 km... :D :D :D
Awatar użytkownika
Kubrick
Klubowicz

Motocykl: RometR-150->KawasakiVN800CL

Wróć do Podróże