close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

2025

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: 2025

Postautor: jędrek dodano: 09 sie 2025, 09:37

Jacek piękna ta fotka , w zasadzie jak by szło wymazać okazy motoryzacyjne było by jeszcze lepiej :oklasky: :)
Awatar użytkownika
jędrek
Zarząd KCM

Motocykl: Barton 125 , Junak SC300
Tel. kom.: 609643753

Postautor: jacek.rc dodano: 09 sie 2025, 14:20

Oczywiście mam też bez ,ale tutaj jest w kontekście campu . Ta rzeka na serio żyje, co rusz barka ,albo wycieczkowiec .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: jacek.rc dodano: 06 paź 2025, 09:13

No i wczoraj chwilkę po północy skończył się sezon wycieczkowy _bezradny . Wprawdzie ostatni wyjazd nie był już motocyklowy https://photos.app.goo.gl/mApryaiisptPjAgo9 ,ale dał kilka wskazówek . Gdyby ktoś wybierał się do Grecji we wrześniu ,to temperatury jak najbardziej sprzyjające podróżowaniu ,wiadomo na deszcze nie ma mocnych ,ale i podczas opadów temperatura jest około 20 st. Pomimo tego większość pół namiotowych było już zamknięte na głucho . Także popularne miejsca noclegowe mogą być nieczynne ,nawet część hoteli się zamykała . W naszym ośrodku ,na ostatnim obiedzie była też cała załoga ( nie przypuszczałem ,że tak wielu ludzi tam pracuje ) ,bo dla nich sezon już też się skończył . Wziąłem samochód z wypożyczalni i zrobiłem objazd moich miejsc w Grecji ,żeby pokazać je żonce ,i ta pustka wszędzie aż mnie zdziwiła https://photos.app.goo.gl/ZoXyHa9RcUt9VH6S9 . Niezmiennie zachęcam wszystkich ,którzy tu jeszcze zaglądają ,do dzielenia się swoimi doświadczeniami i przeżyciami z letnich wojaży ,bo nawet nie motocyklowe mogą zawsze takimi być ,a odwiedzone miejsca inspiracją do nowych wyjazdów :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: jędrek dodano: 28 paź 2025, 18:02

Czekamy :nuda: :) NCD.
Awatar użytkownika
jędrek
Zarząd KCM

Motocykl: Barton 125 , Junak SC300
Tel. kom.: 609643753

Postautor: jacek.rc dodano: wczoraj, 10:19

No to spróbuję się rozgrzać jesienną porą . Szczerze ,to chciałem zacząć ,a w głowie pustka :wielkieoczy: . Wszystko wymieszane i jedno wielkie kotłowisko . Na szczęście są zdjęcia i one to wszystko chronologizują :D . Zdjęć w tym roku postanowiłem narypać jak za dawnych czasów ,filmiki też są ale ja to pod lasem mieszkam i internet raczej lichawy ,poza tym focia pobudza wyobraźnię ,a na filmiku kawa na ławę . Jednak żeby nie było to najsamwprzód wspomnienie lata ,może ktoś zgadnie gdzie nakręcone ? https://photos.app.goo.gl/11Kdm5QF4jYk9KZd7 . Niestety ,nie potrafię tak jak Szubi wklejać otwartych fotek i będą linki _bezradny .
Tegoroczne motocyklowe wojaże rozpocząłem od wyjazdu do Grecji . Miało to być domknięcie zeszłorocznej wycieczki ,w której to nie udało mi się przejechać przez Albanię MN itd , a po opisach Szubiego miałem ochotę :motor: . Pierwszego dnia plan był prosty ,z domku na Chorwację . Nocleg zaplanowałem w głowie , w miejscu gdzie kiedyś byłem z Izą w drodze samochodem do Medjugorie ( wtedy Honda się zepsuła i rzutem na taśmę postanowiliśmy o zmianie środka transportu) ,na spotkanie (fota z niego) https://photos.app.goo.gl/ZmgBoJxhVziHERML8 . Gdyby ktoś chciał namiary Bed & brekwest Ana Swajcarnica , no niestety 40E ,ale z pysznym i obfitym śniadaniem . Trasa tak już przejechana ,że nie fociłem za bardzo . przejazd przez CZ ,ten tunel w okolicy granicy z Słowacją ,i dalej na Węgry granica w Komarnie ,później przejazd przez całe H ,nie autostradowy i kawałek za granicą CHR dojechałem do pensjonatu ,około 600km . Na miejscu spotkałem dwóch czeskich bikerów , https://photos.app.goo.gl/mgyq6xxQccL4JuTe7 pogadaliśmy i :piwa: . Poprosiłem gospodynię o śniadanko na siódmą i jeszcze posiedziałem na telefonie próbując go rozgryźć :swir: . Miał taką przypadłość ,już trzeci rok ,że nie mogłem rozmawiać za granicą . Roaming był włączony ,bo np. z Węgier i z Italii dzwoniłem normalnie ,a reszta ... :zalamka: . Nic nie wymyśliłem ,ale żona zainstalowała mi takie cuś ,że jak na miejscu było wifi ,to mogłem do niej zadzwonić :D ,tak że kontakt był . Pogoda była super ,ale koledzy powiedzieli mi ,że może dojść do załamania .Oni to śledzili bo już wracali z Czarnogóry do domu i spieprzyć miało się im od razu ,a mi później . Ot taka zapowiedź przygody ,wtedy jeszcze enigmatyczna :cwaniak: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: Szubi dodano: wczoraj, 12:23

pierwszy film, wspomnienie lata, to chyba Garda
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Poprzednia

Wróć do Podróże