II Ogólnopolska Wystawa Motocykli i Skuterów | Warszawa

Imprezy organizowane poza KCM (np. zloty ogólne, Grunwald itp.)

Postautor: Niebieski dodano: 06 lut 2010, 17:39

II Ogólnopolska Wystawa Motocykli i Skuterów
- Targi motocykli i skuterów

19-21 lutego 2010 Warszawa

Koszt biletu normalnego - 25 zł
Koszt biletu ulgowego - 15 zł
Bilet ulgowy przysługuje dzieciom do lat 10 za okazaniem legitymacji szkolnej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"W kompleksie wystawienniczym MT Polska przy ulicy Marsa 56 w Warszawie, będzie można obejrzeć produkty liczących się motocyklowych firm, importerów skuterów, akcesoriów i wyposażenia.
To największa taka impreza w Polsce. W ubiegłym roku odwiedziło Nas 25 tysięcy osób zapoznając się z ofertą ponad 120 wystawców.
W tym roku targowa ekspozycja będzie jeszcze bogatsza, a wiele firm przygotowało specjalne atrakcje."

Terminarz i bilety
Wszystkich chętnych do odwiedzenia Ogólnopolskiej Wystawy Motocykli i Skuterów zapraszamy w dniach 19-21 lutego 2010 do hal wystawienniczych MT Polska przy Marsa 56.
Godziny otwarcia hal dla gości odwiedzających targi:
Piątek 19-21 luty 2010 roku, 10.00 - 18.00
Sobota 19-21 luty 2010 roku, 10.00 - 18.00
Niedziela 19-21 luty 2010 roku, 10.00 - 18.00
Bilety na targi można nabyć bezpośrednio w kasach targowych. Kasy targowe nie obsługuja kart płatniczych, na terenie hali MT Polska znajduje się bankomat Pekao SA.
Kasy targowe czynne są:
Piątek 19-21 luty 2010 roku, 10.00 - 17.30
Sobota 19-21 luty 2010 roku, 10.00 - 17.30
Niedziela 19-21 luty 2010 roku, 10.00 - 17.30

Zakupiony bilet jest ważny na jeden dzień. Istnieje możliwość wielokrotnego wychodzenia i wchodzenia na targi w dniu, w którym zakupiono bilet za okazaniem pieczątki, którą można otrzymać przy wyjściu.

Organizator:
Motoroni, tel. 0 22- 725-20-80 http://www.motocyklexpo.pl
Miejsce imprezy:
Hale Wystawiennicze MT Polska, Warszawa, ul. Marsa 56

http://www.wystawa-motocykli.pl/Strona,glowna,1.html

:motor: :chopper2: :chopper:
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Postautor: mlynaszz dodano: 17 lut 2010, 15:29

No to dalej, kto będzie w sobotę i o której??
Jak nic sie nie zawali, to z Magdą i chłopakami też bedziemy, więc bedzie okazja do małego spotkania przy :kawa: raczej :D
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Postautor: Artur dodano: 17 lut 2010, 18:38

Będę w sobotę na 10 rano.
Tak przynajmniej zamierzam :-)
Awatar użytkownika
Artur
Klubowicz

Motocykl: URAL Ranger Yamal 2013
Tel. kom.: 502278629
Komunikator: 3762340 gg

Postautor: Niebieski dodano: 17 lut 2010, 23:52

Ja będę jak się uda w piątek oraz w sobotę, ale szczegółów nie znam, wyjazd służbowy. Będę się błąkał z dwoma kumplami, najbardziej interesować nas będą skutery :) Może jakimś cudem się spotkamy, jednak umawiać się chyba nie ma sensu, bo nie wiem kiedy co i jak :/
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Postautor: wiekowy dodano: 20 lut 2010, 20:58

Byłem dzisiaj na wystawie i wkurzyła mnie cena biletów.(25 zł) Myślę,że organizatorzy trochę przesadzają.A co Wy myślicie? :zaskoczony:
Awatar użytkownika
wiekowy
Forumowicz

Motocykl: Yamaha Virago 535
Tel. kom.: 502528976

Postautor: grzenio dodano: 21 lut 2010, 12:15

wiekowy pisze:Byłem dzisiaj na wystawie i wkurzyła mnie cena biletów.(25 zł) Myślę,że organizatorzy trochę przesadzają.A co Wy myślicie? :zaskoczony:

Zdałbyś jaką relację króciutką co tam zobaczyłeś, może jakieś nowe chopperki... :))
Awatar użytkownika
grzenio
Forumowicz

Motocykl: Black Star

Postautor: mlynaszz dodano: 21 lut 2010, 19:50

grzenio pisze:Zdałbyś jaką relację króciutką co tam zobaczyłeś, może jakieś nowe chopperki... :))

Jako, że też tam byłem to opisze moje z wystawy wrażenia.
Cena 25 za wjazd. Dużo to czy mało, można dyskutować. W sumie jest to impreza, na którą idzie się powiedzmy raz w roku, więc jakoś można ją przełknąć.
Nie wszyscy liczący się producenci wystawiali się w Warszawie. Z chińskiej produkcji zabrakło Keeway'a z japońskiej Kawasaki (a tak chciałem się przymierzyć do GTR1400 :zalamka: ) Reszta przedstawiła prawie wszystko co ma w produkcji. Z czoperków to nowe pojawiły się ....Junaki. Cała seria motocykli o tej nazwie prężyła się na stanowisku Allmotu/Ferro. I przyznam, że w mojej ocenie była to najciekawsza "chińska" prezentacja. Począwszy od nakedów z 150 cm3 silnikami poprzez eleganckiego Junaka z koszem bocznym, skończywszy na czoperze o 350 cm3 pojemności z ceną 11,9 tyś.(podobne do jakiegoś modelu Yuki, chyba Spidera) Zobaczymy kiedy te sprzęty pojawią się w sprzedaży i czy cena będzie do przełknięcia dla przeciętnego motocyklisty? Mam nadzieję, że Kacpero będzie coś więcej wiedział, bo wydaje mi się, że wspominał niedawno o nowościach od Ferro właśnie.
Kolejnym ciekawym stoiskiem była ekspozycja Zippa. Niestety z nowości, to naked, supermoto i mały ścig. Reszta to znane już Raven i Roadstar. Niemniej nowe modele zrobiły bardzo miłe wrażenie. Myślę, że za tą cenę (mniej więcej 8 kawałków) będą one miały wzięcie.
Całkowicie zawiódł mnie Romet. Tak szumnie zapowiadane nowości to ledwie prototyp 249 Division - nawet nie ten z czerwoną kanapą, tylko faktycznie poobdrapywany prototyp. Stała jeszcze Zetka 125 chyba i niby supermoto, czy kros o tej pojemności. Reszta to skutry. Aaa, był jeszcze R150.
Były jeszcze inne stanowiska, ale prawdę powiedziawszy niczego interesującego nie zauważyłem. Może inni, którzy odwiedzili wystawę wypatrzyli coś ciekawego.
Tyle spostrzeżeń co do "chińskopoodbnej" produkcji.
Powiem otwarcie, ze generalnie można było się poślinić :) Zarówno patrząc na motocykle, jak i na hostessy je dosiadające (zdjęć nie robiłem, bo Magda nie pozwoliła _bezradny :D ) Poprzymierzałem się do kilku i chyba wiem co będzie następne. Jakieś podróżne enduro. Najlepiej czułem się na turystycznej BMW, ale jak nie wygram w totka, to w życiu na takiego nie będzie mnie stać _bezradny . dlatego też pewnie będę celował w Suzuki V-stroma lub coś podobnego. Ale to daaaaaleka przyszłość.
Podsumowując, tak wystawa to fajna sprawa, zwłaszcza zimową porą. Masa sprzętów i wszelakich akcesoriów można popatrzeć, poprzymierzać i wybrać co pasuje.
Spotkałem też kilku forumowych znajomych, w kolejności: Cjt7, Bandziorek, Jon45, Leon i Mnich.

Link do fot w dziale z fotkami.
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Postautor: mrzysty dodano: 03 mar 2010, 02:03

Czy wie ktos cos więcej o tym nowym Junaku bo wygląda super i skoro podana jest cena to powinno być też miejsce gdzie można by go kupić.
Awatar użytkownika
mrzysty
Forumowicz

Motocykl: Biała Dama Z-175
Tel. kom.: 793303381

Postautor: mlynaszz dodano: 03 mar 2010, 22:15

No to chyba znalazłem tego Junaka. Niestety nic po polsku, a googlowy tłumacz nie miał ochoty współpracować.
Ale obrazki ładne :D

Obrazek

I link do strony

http://www.leonartmotors.com/Daytona.html
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Postautor: skopi dodano: 03 mar 2010, 22:24

ale cena troszku wysoka 18000 zł + opłaty to dużo
Awatar użytkownika