Więc jutro z okazji "Międzynarodowego Dnia Dziecka" jadę Szpetnym zdobywać Wał Pomorski i po obejrzeniu filmu Morpha na winkle pod Połczynem Zdrój
Jakby ktoś chętny to zapraszam na spacerową jazdę
) W Połczynie Zdroju byłem w latach 80-tych piwo smakowało jak zrobione z morskiej wody 

zdzichu125 pisze:Doczytałem że olej już w domu, a nie na polecenie policji na trasie
dziadek zbyszek pisze:.....przed szopką na dworze, po waszemu na polu![]()
Mariuszz pisze:dziadek zbyszek pisze:.....przed szopką na dworze, po waszemu na polu![]()
Dziadek, choćby nie wiem jaki ten dwór by był, to jednak wcześniej musiało tam być pole (może ugór a może orne ) ? A jak orne to przy płodozmianie na pewno piękne pyrki tam rosły. A uprawiali je Dworzanie.![]()
dziadek zbyszek pisze:... ale co do upraw to w pole chodzili dworscy, dworzanie ich wyzyskiwali
Morph pisze:dziadek zbyszek pisze:... ale co do upraw to w pole chodzili dworscy, dworzanie ich wyzyskiwali
Dlatego u nas się mówi na pole ,bo my Dworzanie szliśmy zobaczyć jak dworski w polu robi ,a u was mówi się na dwór ,bo wy dworscy szliście na dwór zobaczyć jak Dworzanie się bawią![]()
Taki żarcik
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość