WWS the second

Tu zamieszczamy wszelkie informacje o imprezach motocyklowych.
moderatorzy: Mlynaszz, Luca

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 30 gru 2008, 22:13

majkelpl pisze:Czyli ja spokojnie moge wyjechac pozniej a potem was dogonic ? :rotfl:
Chyba razem z shipp'em bo On tez chyba motura zmieni, co ? :chopper2:

majkel czytąjac twoje posty wydaje mi się że niby przez żart nabijasz się (krytykujesz) chińskie motorki - bo ja mam coś lepszego,
myślę że brać motocyklowa nie polega na przechwałkach typu bo ja mam to i tamto i że my sami sobie pojedziemy na WSPÓLNĄ wyprawę a wy dołączycie czy coś w podobnym stylu, kurde humor masz niezły
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 31 gru 2008, 13:03

traska poprawiona tym razem wyszło ponad 440km, no bo jak obiad :amam: (w Martin) to Andrzej się ucieszy,
http://docelu.pl/turl,c8a72,Wyznaczona-Trasa.html
----------------------------------------------------------------------------------
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 07 sty 2009, 01:19

no własnie cicho coś tu,

info tak dla mniej wtajemniczonych w sprawach o potrzebnych dokumentach,
CHORWACJA - wjazd i poruszanie się po Chorwacji na dowód osobisty aczkolwiek przy jakiejś pomocy medycznej i tak jest potrzebny
paszport, nie jest wymagana "zielona karta"
BOŚNIA I HERCEGOWINA - wjazd i poruszanie się niestety jest potrzebny paszport + "zielona karta"
CZARNOGÓRA - paszport + "zielona karta"
tak więc jak ktoś jeszcze nie ma to jest czas na wyrobienie paszportu bo jak sezon to i kolejki pewnie będą,

do Czarnogóry jest zakaz w wożenia żarła mięsnego(konserw, wędlin pakowanych próżniowo itp.), ryb, produktów mlecznych (jogurty, kefiry, serów itp.) będzie trzeba zeżreć wszystko wcześniej, zawsze zostaną "Chińskie" zupki czy jakieś makarony, najwyżej jak coś komu zostanie to wezmą to niby do utylizacji (pewnie sami zeżrą polską kiełbasę bo przecież już dawno przegoniła),
alkohol można brać do jednego litra,
od 15.06.2008 są pobierane jakieś opłaty ekologiczne za korzystanie z samochodów na terenie Czarnogóry, nie wiem jak jest z motongami,
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 10 sty 2009, 16:36

następna traska tym razem 430km ale jak Andrzej pisze zaczynają się tam winkle, można by skrócić trochę jak się wyda za długa i męcząca, traska skończyła by się przed Sarajewem w Ilijas blisko rzeczki w której można by umoczyć tyłasa w razie co dla ochłody i potu, w Google Earth widać tam dużo lasów i miejsc do rozbicia namiotów koło rzeczki, ciekawe co na to mieszkańcy Bośni,
jeżeli ma ktoś jakieś pomysły gdzie co i jak to zmienimy co nieco,
Shipp nie wiem co miałeś w Banja Luka bo poszła bokiem,

link do mapki:
http://docelu.pl/turl,c9246,index.html
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: Shipp dodano: 10 sty 2009, 16:45

Nic nie miałem w Banja Luka, więc nic się nie stało.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 10 sty 2009, 19:45

polecam tą stronkę, są tam między innymi kraje w których będziemy na wyprawie, można luknąć co i jak
http://podroze.auto-swiat.pl/
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 11 sty 2009, 20:01

Shipp widzę że coś kombinujesz na temat wyprawy do Czarnogóry nie informując nas na forum KCM , jakaś inna trasa a nic nie wspominasz, czy kombinujesz coś więcej? widzę że na KCM to niema zainteresowania tą wyprawą, czy jest jakiś powód że tu nie ma ruchu co do wyprawy? podobnie majkelpl dobrze wie że jadę a nudne pytania zadaje na innym forum, czy coś mocniejszego pojedzie - jak zwykle """bo ja mam moc czy dacie radę""" kurcze skończcie z tymi przechwałkami
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: Shipp dodano: 11 sty 2009, 20:07

Hehe, widzę że jesteś czujny jak chrabąszcz! Nie, nic nie kombinuję, Michał napisał że planujemy taką traskę i ludzie proponują swoje pomysły na przejechanie tej trasy, gdzie warto pojechac i co zobaczyc. Dla mnie to jak najbardziej pasuje, bo ludzie tam jeździli i wiedzą co piszą. Spokojnie, ja tam nie podejmuję żadnych wiążących decyzji innych niż tutaj. Tam są dywagacje a tutaj konkrety i to co tutaj ustalamy należy brac za pewnik. :buttrock:
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

WWS the second

Postautor: Leon7112 dodano: 11 sty 2009, 20:56

Jest mowa o początku sierpnia, a kiedy będzie wiadomo co do ostatecznego terminu tzn daty, bo kurcze nie wiadomo jak się z urlopem ustawić. :buttrock:
Awatar użytkownika
Leon7112
Forumowicz

Motocykl: Hyosung ST-7, ZZR 600
Tel. kom.: 663914803

WWS the second

Postautor: Luca dodano: 12 sty 2009, 14:49

Taaa, traski 400-500km a gdzie te obietnice 250max :mrgreen: Jak będę mógł pojechać na tą wyprawę to jadę na końcu peletonu bo potem znowu będzie na mnie ;p
Co do śliskiego asfaltu na Chorwacji to na suchym jeszcze nie jest tak źle ale jak popada to łatwo wpaść w poślizg. Powrót od strony Dubrownika wybrzeżem jest znacznie bezpieczniejszy bo w razie utraty przyczepności ma się jeszcze trochę ziemi pod sobą a nie odrazu wpada do słonej wody. :D
Uważać trzeba i śpieszyć się nie ma po co, tym bardziej, że krajobrazy będą bajeczne, jeśli ktoś jeszcze nie był w podobnych rejonach to będzie zachwycony otaczejącym pięknem i nie mam tu na myśli wyłącznie tego piękna o którym myśli Majkelpl.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

PoprzedniaNastępna

Wróć do Imprezy motocyklowe