Linka hamulca tył.

Linka hamulca tył.

Postautor: Biały dodano: 03 maja 2012, 12:49

Witam
Wie ktoś może gdzie można kupić linkę hamulca,tył do roadstara. Szukałem w necie ale nic nie mogę znaleźć.
W serwisie czekam już ponad dwa tygodnie i chyba się sezon prędzej skończy niż sprowadzą nową.
Awatar użytkownika
Biały
Forumowicz

Motocykl: Honda NC 700X
Komunikator: Skype:krzychu7517

Linka hamulca tył.

Postautor: Michoł dodano: 03 maja 2012, 13:43

Polecam poszukać w sklepie bądź w autoryzowanym serwisie yamahy. Jak dotąd wszystkie części jakie wymieniłem w swoim moto pasowały od virago XV250. Fakt że cena będzie dwa razy wyższa niż ta która proponowana jest prze zipp-a, no ale gdy ja zamawiam części w ASO yamahy części mam na drugi dzień bądź najpóźniej za 3 dni.

Ewentualnie zostaje jeszcze próba dorobienia takiej linki lub jej dobranie. Czasem części od WSK mogą zaskoczyć podobieństwem :) Jeśli tylko oryginalny pancerz jest cały to można spróbować przepleść jakąś linkę od naszego polskiego motoru, która będzie o tej samej długości i tym samym mocowaniem od strony bębna, bo ta od strony dźwigni da się na pewno jakoś tam zarobić.
Awatar użytkownika
Michoł
Forumowicz

Motocykl: Zipp RoadStar 250
Tel. kom.: 603362340

Linka hamulca tył.

Postautor: Biały dodano: 05 maja 2012, 14:59

Gdyby ktoś potrzebował to numer katalogowy linki hamulca tylnego od XV250 S Virago : 2UJ-26351-00
Linka pasuje. Niestety cena linki to 315 zł

Gdyby ktoś potrzebował jeszcze jakiś numer katalogowy części od virago to mam katalog części . Pisać na PW i podać e-mail to prześlę katalog lub jeżeli będzie ktoś chciał zanać tylko numer to poszukam.
Awatar użytkownika
Biały
Forumowicz

Linka hamulca tył.

Postautor: Deamiens dodano: 05 maja 2012, 16:00

A czymś takim nie da się tego zrobić? http://moto.allegro.pl/zestaw-naprawczy ... 30858.html Co prawda trzeba mieć stary pancerz, ale ja tak musiałem tworzyć swoją linkę gazu bo wszystkie były albo za długie, albo miały niepasujące zakończenia.
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Linka hamulca tył.

Postautor: Peliks dodano: 05 maja 2012, 16:44

W każdym większym mieście jest firma dorabiająca linki. Wystarczy mieć resztki starej na wzór. Koszt tego typu linki jakiej potrzebujesz około 80 zł (w Gdańsku). Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Linka hamulca tył.

Postautor: Michoł dodano: 05 maja 2012, 17:04

A ja popieram Białego. Czasem bawienie się w dorabianie linki jest uciążliwe. Szukanie i dobieranie = strata paliwa na jeżdżenie po sklepach, potem myślenie jak to poskładać. Czasem nie ma się warunków aby zrobić sobie taka linkę. Na pewno są takie zakłady co dorabiają linki ale przecież nie w każdym mieście.
A moim zdaniem, najważniejsza sprawa to to, że hamulec ma być pewny kiedy depniemy na niego z całej siły. A tak to ja bym się zastanawiał czy taka rzeźbiona linka się nie urwie.
Chłop odżałował ale na pewno będzie zadowolony i spokojny. Dobrze ja zamocuje bo może stara gdzieś się przytarła na pancerzu, naoliwi i będzie jeździć długo.
Ja gdy rozmawiam z użytkownikami viraszki 250 to oni się dziwa że się urywa linka gazu albo hamulca. Linka sprzęgła jeszcze czasem komuś tam pierdyknie ale reszta działa długie lata.

Czasem nie warto rzeźbić. Chyba że jesteśmy daleko od domu i trzeba jakoś wrócić naszym moto.
Awatar użytkownika
Michoł
Forumowicz

Motocykl: Zipp RoadStar 250
Tel. kom.: 603362340

Linka hamulca tył.

Postautor: Biały dodano: 05 maja 2012, 18:33

Deamiens pisze:A czymś takim nie da się tego zrobić? http://moto.allegro.pl/zestaw-naprawczy ... 30858.html Co prawda trzeba mieć stary pancerz, ale ja tak musiałem tworzyć swoją linkę gazu bo wszystkie były albo za długie, albo miały niepasujące zakończenia.

1.Niestety to zestaw do naprawy linki gazu lub sprzęgła a nie hampla. Mam takowy.
2.Niestety nie kupiłem tej linki ale zamówiłem w stanach. Nowa z przesyłką 48$ wychodzi połowa ceny plus cło i wychodzi 120 złotych taniej niż u nas w serwisie Yamahy.
3.Tak jak mówicie linki dorabiają w dużych miastach. Niestety Ujście to zad....e. A najbliższa firma dorabiająca linki jest w Poznaniu i trzeba osobiście linkę zawieść. A to 100km w jedną stronę.
4. I tu zgadzam się z tym co pisze Michoł. Gdyby chodziło o linkę sprzęgła czy gazu to bym kombinował, ale jeżeli chodzi o hamulec to muszę być pewny, że zadziała. Nie zamierzam na czyimś zadku wylądować.
Awatar użytkownika
Biały
Forumowicz

Linka hamulca tył.

Postautor: Peter dodano: 06 maja 2012, 17:36

Biały pisze:
Deamiens pisze:A czymś takim nie da się tego zrobić? http://moto.allegro.pl/zestaw-naprawczy ... 30858.html Co prawda trzeba mieć stary pancerz, ale ja tak musiałem tworzyć swoją linkę gazu bo wszystkie były albo za długie, albo miały niepasujące zakończenia.

1.Niestety to zestaw do naprawy linki gazu lub sprzęgła a nie hampla. Mam takowy.
2.Niestety nie kupiłem tej linki ale zamówiłem w stanach. Nowa z przesyłką 48$ wychodzi połowa ceny plus cło i wychodzi 120 złotych taniej niż u nas w serwisie Yamahy.
3.Tak jak mówicie linki dorabiają w dużych miastach. Niestety Ujście to zad....e. A najbliższa firma dorabiająca linki jest w Poznaniu i trzeba osobiście linkę zawieść. A to 100km w jedną stronę.
4. I tu zgadzam się z tym co pisze Michoł. Gdyby chodziło o linkę sprzęgła czy gazu to bym kombinował, ale jeżeli chodzi o hamulec to muszę być pewny, że zadziała. Nie zamierzam na czyimś zadku wylądować.

Biały jak byś na garaż zajechał to coś się wykombinuje tylko starą linkę zabierz ;)
Awatar użytkownika
Peter
Forumowicz

Motocykl: Wektor 150-3 FD, Yamaha XV750

Wróć do Zipp Roadstar