Schemat instalacji elektrycznej

Postautor: thomas dodano: 29 sie 2012, 22:58

Mam problem ze światłem stopu.W wyniku ślizgu na parkingu ,zablokował się automat stopu tylnego hamulca,cały czas świecił się stop.Zanim ogarnąłem temat ,przestał całkiem działać.Nie działa stop od ręcznego ani od tylnego.Reszta jest OK są migacze światła sygnał odpala .Żarówka w tylnej lampie wymieniona .Mozliwe żeby oba czujniki zdechły naraz.
thomas
Forumowicz

Motocykl: Zipp Roadstar 250

Postautor: Michoł dodano: 29 sie 2012, 23:49

Wszystko da się sprawdzić. W lampie są wtyczki osobno od nożnego jaki ręcznego hamulca. Są wtyczki dwu pinowe takie same jak od kierunków (przynajmniej tak jest w moim moto). Idź po przewodach a na pewno je znajdziesz. Jeśli umiesz posługiwać się zwykłym multimetrem, to chyba nie będziesz mieć problemów ze sprawdzeniem czy stycznik hamulca ręcznego czy nożnego działa.
A reszta również jest banalnie prosta, bierzesz drugą stronę wtyczki (która idzie do wiązki), przedzwoń który pin jest zwarty do masy na stałe, jak jest masa to na drugim po przekręceniu stacyjki powinno pojawić się napięcie z akumulatora. Jak czegoś nie będzie to przynajmniej będziesz wiedział czego szukać, masy albo prądu.
Awatar użytkownika
Michoł
Forumowicz

Motocykl: Zipp RoadStar 250
Tel. kom.: 603362340

Postautor: thomas dodano: 31 sie 2012, 23:50

Dzięki Michoł.Banał przetarte kable pod tylnym błotnikiem żeby do tego dojść rozebrałem pół motoru. Teraz problemem jest kierownica dostała prawa strona i straciła ,,geometrię,,.Będę musiał kupić nową jakieś 120 -150 zł.
thomas
Forumowicz

Motocykl: Zipp Roadstar 250

Poprzednia

Wróć do Zipp Roadstar