Mnie też trochę zaskoczyły tak małe luzy zaworowe ale byłem przy tym jak to ustawiali. mechanik nawet przy mnie dzwonił do serwisu ZIPP-a w warszawie bo też nie był pewien czy ta serwisówka nie kłamie. No ale tam ma być jak pisałem.
Jeśli chodzi o v-max to po tym jak na cyferblacie stuknęło 1300km spróbowałem sprawdzić ile to poleci. I zamknąłem licznik, a nawet było delikatnie ponad, czyli jakieś 142km/h. Ale aby osiągnąć taką prędkość musiałem zminimalizować opór powietrza, czyli szczękę kasku oprzeć o dół mocowania kierownicy. Dzięki takiemu pochyleniu udało mi się rozpędzić do tak jak dla mnie niewyobrażalnej prędkości jaką można uzyskać z tego silnika.
Ale dla mnie to jest katowanie tej jednostki, silnik przy tej prędkości chce wypaść z ramy. Jedynie co zauważyłem i mnie cieszy to to, że przy tej prędkości moto nadal jest stabilne i dobrze się prowadzi.
Dziękuję
i podepnę się pod pytanie dot filtra oleju. polecacie ten HF-145. Jako że w moim cuiserze jest też widlasta 250-ka to mniemam że będzie taki filtr pasował. Jesli tak, a Oleńka będzie zamawiać dla siebie to może i dla mnie by z 2 szt wzięła a zwrócę dutki i wysyłką się podzielimy? Zawsze parę zł taniej