cruenzo pisze:tylko koniecznie zalej olej do motocykli. niech cię nie podkusi, by wlać zwykły samochodowy
Z tą podpowiedzią bym debatował już było ruszane na forum.Wyjaśnij dla czego nie samochodowy jaka różnica radykalna jest że się nie nadaje samochodowy do motocykli.Ludzie wy macie silniki o pojemnościach 250cm3 i nie potrzeba do nich super zaawansowanych technologii sam doświadczyłem tego na własnej skórze.Miałem raz zalanego Motula do byłego mojego romka i przejechałem na nim jakieś 1000km i zmieniłem na Orlenowski i silnik od razu zaczął inaczej chodzić znaczy skrzynia biegów.Zasada jest tylko taka aby wymieniać olej regularnie łącznie z wymianą(czyszczeniem)filtra oleju a olej przy tego rodzaju silnikach jest na 2 planie zapytaj Łukasza(Luca) ile km zrobił km na Lotosie samochodowym
Jestem w stanie założyć się z każdym i każde pieniądze że styl jazdy dbanie o motocykl jest ważniejsze niż rodzaj oleju oczywiście nie popadamy w skrajności i nie lejemy olejów gęstych np. 20/50
Lejcie zwykły olej do motocykli Orlenowski dbajcie o jego wymianę i filtr oleju a moto posłuży pewnie jeszcze wiele sezonów
Osobiście dla mnie lanie Motula do takich sprzętów jest to przerost formy nad treścią
Takie moje zdanie