witam mam problem strasznie mi zaczeły przycinac sie biegi.nie mozna wrzucic 2 i przy redukcji z 5 tez jest problem by 1 wrzucic.przebieg motorka jest malutki ma w tej chwili 340 km.przejechane.mozecie cos doradzic .dzieki.pozdrawiam.
proponuje przejść na lepszy olej najlepiej syntetyk ja miałem to samo od czasu zmiany oleju problem z biegami się skończył masz przejechane pierwsze 300 km więc teraz już możesz zmienić olej na lepszy z półsyntetyków polecam platinum moto 4T semisyntetyk link poniżej :
Zerknij jeszcze na mocowanie cięgna zmiany biegów na wałku, czy nie ma luzu (ewentualnie dokręć). Dodatkowo możesz jeszcze podciągnąć trochę sprzęgło regulacją przy klamce lub silniku.
Miałem podobny problem, poprawiło się po pierwszej wymianie oleju. Zalałem go olejem "Motul". W miarę przybywania przejechanych kilometrów problem ten zaczął całkowicie zanikać.
michał cześć sory ze dopiero odpisuje ale tak się rozchorowałem ze szkoda gadać.zmieniłem olej tak jak mówiles i jak ręką odjął wszystko super.dzięki za pomoc