Arcon pisze:Zapewne coś nie kontaktuje w elektryce( ...) nie jestem pewien czy jest tam czujnik klamki sprzęgła (...)
W klamce sprzegła jest czujnik. Nie wiem czy wciśnięcie klamki powoduje zwarcie czy rozwarcie styków ale istota działania polega na tym, że moto można odpalić "na biegu" z wciśniętą klamką ale tylko wtedy gdy kosa jest złożona. Przy rozłożonej stopce próba wrzucenia biegu, bez względu na to czy sprzęgło jest wciśnięte czy nie, kończy się zgaśnięciem silnika.
Uważam, że Arcon ma rację - zacznij od sprawdzenia pod siedzeniem.
Nie piszesz czy po podniesieniu się tylko gaśnie silnik czy "ginie" cała elektryka (światła, sygnał, oświetlenie licznika itp) - jeśli tak to pewnie siedzenie działa bezpośrednio na klemy akumulatora.
Co do przyczyny wyłączania silnika - według mnie to zmiana położenia (wysokości) kierownicy i lampy po wstaniu z siedzenia powoduje zmianę położenia przewodów i rozłączenie lub zwarcie jakiegoś przewodu. Być może podniesienie na lagach powoduje naprężenie przewodu od awaryjnego wyłącznika (winny może być przewód hamulca, który idzie do zacisku i jego położenie podczas ruchu amortyzatorów ulega znacznym zmianom.