Dźwięk silnika

Dźwięk silnika

Postautor: bizzare12 dodano: 13 maja 2011, 11:03

Witam wszystkich

Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi poradzić coś w temacie modyfikacji dźwięku silnika?

Chodzi o to, żeby nadać mu bardziej basowy ton taki chopperowaty??

Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam jednocześnie.
bizzare12
Forumowicz

Motocykl: ZIPP RAVEN 250

Dźwięk silnika

Postautor: eNgine dodano: 13 maja 2011, 13:24

W moim motocyklu zastosowałem bardzo prosty sposób, wiertarka + wiertło (10mm jeśli dobrze pamiętam - największe jakie się mieściło dookoła wewnętrznej rury) i po 8 otworów na tylnej przegrodzie każdego tłumika. Efekt zdecydowanie na +, bo jest zauważalnie ładniejszy dźwięk a i nie jest męcząco głośny jak puste wydechy, polecam na początek - jeśli mimo to nie będziesz zadowolony to zawsze będziesz mógł rozejrzeć się za innymi tłumikami (przelotowymi).
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

Dźwięk silnika

Postautor: bizzare12 dodano: 13 maja 2011, 15:56

W tylnej tzn na tej ściance, która widać jak mu się w wydech zajrzy?? :) Pytam bo taki trochę dyletant jestem w tematach technicznych jeszcze :)

A przy okazji czy taka modyfikacja nie wpłynie przypadkiem na gwarancje motocykla?
bizzare12
Forumowicz

Motocykl: ZIPP RAVEN 250

Dźwięk silnika

Postautor: Indianer dodano: 30 maja 2011, 16:38

Czy wpłynie na gwarancję to tez od sprzedawcy zależy zle co najwyżej wydechów nie uwzględni w gwarancji. Ja tak samo samo jak eNgine mam przewiertane i przynajmniej silnik nieco słychać. Puste fajnie by było mieć ale w trasie mógłby męczyć w końcu to rzędówka 250cc. Ale gdybym dorwał takie długie proste kończące się równo z tynym błotnikiem to bym zamontował chętnie :D
Awatar użytkownika
Indianer
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 250

Wróć do Zipp Raven