Rozrusznik?

Rozrusznik?

Postautor: DRACULA dodano: 25 mar 2012, 17:58

Witam wszystkich po długiej zimowej przerwie. Zrobiła się cudowna pogoda więc czas zacząć sezon, bo gdyby udało się wszystko wyregulować to na otwarcie sezonu by się przyjechało :) ale oczywiście nie może być tak, żeby było łatwo :) Więc do rzeczy. Po ciężkiej zimie dla mojego Ravena wyciagam go z pseudo blaszanego garażu, ruda Pani jest wszędzie, ale pucowanie będzie przyjemnością ;) Niestety Raven nie odpala. Sprawdzam świece - zalane. Wyczyściłem i ponowna próba - zalane odrazu po wciśnięciu startera. Sprawdzam iskrę - jest. Cewki ok. Kupiłem więc komplet nowych świec. Po w kręceniu kolejny problem - rozrusznik kręci i rzęzi - pewnie nie zazębia. Więc wykręciłem grzecznie rozrusznik zaglądam i wszystkie zęby całe. Więc skręcam go by ponownie spróbować - w tym momencie pęka kopułka rozrusznika - ta którą przkłada się do łańcucha - aż mi się słabo zrobiło - to chyba jakieś duraluminium. Szybki przegląd wujka google i okazuję się, że nowy rozrusznik kosztuje 220 zł plus przesyłka i jedyny jaki znalazłem jest tu:

http://www.motojagoda.pl/rozrusznik-chopper-250-253fmm-p-724.html

Pytania czas zacząć :)
Czy ten będzie właściwy?
Czy nie ma ktoś może na zbyciu taniej?
Być może ma ktoś do odsprzedania sam pęknięty u mnie element?

Zależy mi na czasie, bo serce mnie boli, że taka pogoda, a ja muszę puszką jeździć :(

Pozdrawiam!
DRACULA
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 601313588

Rozrusznik?

Postautor: Karol dodano: 25 mar 2012, 18:18

A gdybyś poszukał jakiegoś spawacza alamunium ?
Na zachodzie chodzą po 40 funtów / 70 dolarów, więc widać jednak cena taka sama wszędzie.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Forumowicz

Motocykl: Chituma CTM250-3 Fastran
Tel. kom.: 602356890
Komunikator: GG 10691947

Rozrusznik?

Postautor: Kris dodano: 07 kwie 2012, 14:31

Jeżeli to jest aluminium, to na pewno da się pospawać. Ostatnio kolega dał do pospawania karter od silnika - był pęknięty i wyciekał olej. Spawanie pomogło.
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Tel. kom.: 501963905

Rozrusznik?

Postautor: DRACULA dodano: 30 kwie 2012, 15:58

Spawanie odpada jednak - bo koszt taki jak za nowy rozrusznik, więc czekam na nowy :) w międzyczasie rozgladam sie za troszkę wiekszym cruiserem :) azjatyckim oczywiście :)
DRACULA
Forumowicz

Tel. kom.: 601313588

Wróć do Zipp Raven