Nowy motor/poziom oleju

Re: Nowy motor/poziom oleju

Postautor: tenegel dodano: 10 sie 2013, 08:50

No właśnie tak mi się wydawało z tą wielozadaniowością. Jak na razie dla mnie motor to kompletna odmiana w porównaniu z samochodami, bo tym do tej pory jeździłem w zasadzie, a tu nawet eksploatacyjnie sporo muszę się jeszcze nauczyć, ale o smarowanie w silniku będę dbał, to na pewno :) Na tym punkcie mam lekkiego fioła (no dobra, jestem nawet mocno szurnięty) ;)

Zresztą w poniedziałek lub wtorek czeka mnie przegląd, bo te kilometry lecą strasznie szybko... A teraz jak samochód u mechanika stoi (a miesięcznie tak ok. 5 tyś. robiłem) to motor to nie tylko przyjemność, ale i konieczność :)

Pozdrawiam !!
--
Marek

"Każdy złożony problem ma proste, błędne rozwiązanie"
Awatar użytkownika
tenegel
Forumowicz

Motocykl: Komar, Raven i Honda CB 500

Postautor: kamil_juri dodano: 11 sie 2013, 00:21

selmen pisze:o oleju w Jinlunie 250 ( a raven to nic innego) było pisane juz wiele razy, poczytaj posty Luca na ten temat, ja od ponad 10000 km leję samochodowy półsyntetyk lotos i sprzęgło i silnik są ok (niedługo pęka mi 30000 km). kupowanie drogich olejów motocyklowych uważam za zbędne w tym motocyklu. zresztą do Keewaya Cruisera też nie leję nic innego, i do nowego nabytku Aprilii Atlantic tez nie zamierzam inwestowac w inny niż samochodowy (no tu tym bardziej bo odpada smarowanie sprzęgła i skrzyni biegów).
a tak w ogóle to może byście odwiedzili kiedyś ziomka z Białegostoku, od paru lat jeżdże na imprezy KCM sam z Białego i co kogoś poznam to kontakt się urywa... hmmm może to ze mna coś nie tak... _bezradny

hehehehe :buttrock:

Myślę, że ja i kradniekredki :lanie: --> kosimazaki ;p też byśmy się przyłączyli :)) :motor:
Awatar użytkownika
kamil_juri
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 2012 r.

Postautor: selmen dodano: 11 sie 2013, 14:27

kamil_juri pisze:Myślę, że ja i kradniekredki :lanie: --> kosimazaki ;p też byśmy się przyłączyli :)) :motor:

no to zapisujcie się na listę na zakończenie sezonu: viewtopic.php?f=30&t=4185&start=60
a propozycje regionalnych wyjazdów możecie zamieścić i znaleźć tutaj: viewtopic.php?f=32&t=2096
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: kamil_juri dodano: 11 sie 2013, 23:14

selmen pisze:
kamil_juri pisze:Myślę, że ja i kradniekredki :lanie: --> kosimazaki ;p też byśmy się przyłączyli :)) :motor:

no to zapisujcie się na listę na zakończenie sezonu: viewtopic.php?f=30&t=4185&start=60
a propozycje regionalnych wyjazdów możecie zamieścić i znaleźć tutaj: viewtopic.php?f=32&t=2096

W większości przypadków to jeździmy od przysłowiowej czapy ;) tzn., jeden do drugiego dzwoni i mówi, że ma czas i tyle. A gdzie jedziemy wtedy? Gdziekolwiek ;D ile czasu jest. Jak mało to się po kręcimy po mieście jak więcej to np. dzisiaj Michałowo ;) Niby nie daleko ale parę km do przodu. :) I kolejne tankowanie ;p :chopper:
A moto coraz lepiej się prowadzi ;) S100 do łańcucha idzie, ja zaczynam się uczyć co gdzie trzeba przypilnować i km spokojnie lecą. Mam trochę manię prześladowczą ze śrubkami ale to chyba dobrze bo od czasu jak kilka zgubiłem to już się nie powtórzyło ;)
Awatar użytkownika
kamil_juri
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 2012 r.

Poprzednia

Wróć do Zipp Raven