eNgine pisze:Ja bez problemu rozwijałem w 2 osoby (jakieś 130 kg łącznie) 116 km/h według GPS (licznik zamknięty na 130). Jednak po ostatnim przeglądzie gwarancyjnym (regulacje zaworów i synchronizacja gaźników) jadąc samemu nie mogę przekroczyć 100 km/h (GPS, licznikowe 110km/h) - także jak widać same regulacje mogą mieć ogromny wpływ na prędkość maksymalną.
lopez73 pisze:No widzę że te liczniki są po prostu zaje... wynika z tego że się nie dowiem w sumie ile pomyka mój zippekchyba że GPS zakupię
ale zamykałeś licznik na 130 ? tam chyba skala jest do 120może też tak być że mój licznik po prostu zaniża a w rzeczywistości jadę o wiele szybciej łamiąc nieświadomie przepisy
![]()
eNgine pisze:lopez73 pisze:No widzę że te liczniki są po prostu zaje... wynika z tego że się nie dowiem w sumie ile pomyka mój zippekchyba że GPS zakupię
ale zamykałeś licznik na 130 ? tam chyba skala jest do 120może też tak być że mój licznik po prostu zaniża a w rzeczywistości jadę o wiele szybciej łamiąc nieświadomie przepisy
![]()
Każdy licznik zawyża prędkość, nie ważne czy chiński, czy japoński czy w samochodzie - pomijając fakt miernictwa i tego że prawdziwość wskazania zależy od zakresu i miejsca na skali, dochodzi do tego nadwyżka bezpieczeństwa tak by na 100% nie przekroczyć dozwolonej prędkości. Jadąc 50km/h jedziemy wolniej o te 6-7 km/h ale dzięki temu nie przekraczamy dozwolonej granicy. W większości prędkościomierzy im większa prędkość tym mniej dokładne wskazania - dla przykładu podam prędkość maksymalną Virago 750 mojego kolegi licznikowe 170 km/h, a według gps jechał 153km/h. Także tak po prostu jest. A skala w Ravenie jest do 130 km/h przyjrzyj się dobrze po 120km/h jest jeszcze jedna kreska.
kajak111 pisze:GPS też nie pokazuje idealnie prędkości, najlepiej sprawdzić jadąc z kimś innym i porównać wyniki. tak sobie myśle.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość