Pasuje bez przeróbek, przy czym ja dostałem bez elementów montażowych, ale wystarczyło dokupić cybant i dociąć z kątownika 2 prostokąty nawiercić i przykręcić 30 minut roboty i gmole zamontowane.
A te gmole na pewno pasują, bez żadnych przeróbek?
Pasują idealnie, choć z pojęciem "bez przeróbek" bym dyskutował:) Już wyjaśniam dlaczego - nawet jeśli zamówisz je z elementami montażowymi to te dwie blaszki trzymające dolną część gmola przy najmniejszym nacisku mną się jak papier:) W związku z czym warto zrobić/zamówić/dociąć samemu z lepszego materiału na wymiar:) (kiedyś musiałem położyć motorek na trawie bo psiak mi wybiegł i niestety - moto bez obrażeń czy zarysowań ale gmol musiałem naciągać (ręcznie zresztą, potem blaszki wyklepałem młotkiem na prosto:) ) Poza tym po założeniu spacerówek gmol sprawia wrażenie mało stabilnego na tych blaszkach:) Więc ten element akurat średnio. Cała reszta spełnia zadanie:) Jak to wygląda przy ravenie - możesz zobaczyć na zdjęciach mojego. Generalnie gmol polecam z zastrzeżeniem jak wyżej:D
Ja po moim upadku stwierdzilem jedno gmole spelnily swoje zadanie(oczywiscie plaskowniki dorabialem sam)troche sie przygiely ale nie bylo problemu.Gdybym ich nie mial nie wyszedlbym spod motocykla,dlatego warto je miec
No to mam mały problem. Bo tydzień temu jakiś idiota uznał, że na rondzie samochód ma pierwszeństwo przed motocyklem...i musiałem położyć moto. Gmol pogiął się niemiłosiernie, ale spełnił zadanie, moto prawie nie ruszone a ja wstałem o własnych siłach spod niego. No i teraz muszę (oczywiście na koszt tego, pożal się Boże, następcy Hołowczyca) wymienić gmol na nowy... A jeśli Romet na razie nie ma ich w ofercie to...
Czy ładniejsze to rzecz gustu ale zakładam się że rometoskie wygodniejsze do mocowania spacerówek bo jakoś niżej maja uszy tutaj jakoś wysoko i założysz spacerówki to nogi będziesz miał wyżej od tyłka a to nie zbyt wygodna pozycja do jazdy