selmen pisze:to nieprawda, ze przeglądy i naprawy gwarancyjne trzeba robić tam gdzie się kupiło. totalny bzdet wam wciskają. Obowiązuje gwarancja imporera we wszystkich punktach na terenie kraju. Zresztą nawet te wszystkie kutasy typu Zipp, Keeway czy Romet tak się reklamują. Jak miałem nowego Jinluna to nigdy nie zrobiłem przeglądu tam gdzie kupiłem bo motocykl przywieźli mi kurierem z Częstochowy. Kupowałem u nie istniejącego już chyba "Kingway-a". Jeden przegląd robiłem w Łomży- na Aleji Legionów jest dobry serwis od chińczyków (mój kolega tam serwisuje właśnie Ravena), drugi w jakimś syfie "Adis" na Chroszczańskiej w Białymstoku- co juz zbankrutował. Ale z podbiciem gwarancji w obu nie było problemu. Dziwię się wam że kupowaliście w Choroszczy a nie w Białymstoku na 27-lipca w "Seba motors". W Choroszczy nie ma żadnego serwisu i to totalna ściema jest. Byłem tam parę razy to wiem jak to wygląda. Totalna prowizorka. Zresztą gdzie by się nie kupiło to podczas kupna sprzedający rozpływa się w zachwycie jaki to dobry sprzęt, przy serwisowaniu natomiast ma pretensje, ze skoro kupiliście chińczyka to teraz się czepiacie. Norma
Deamiens pisze:A mi się gdzieś o oczy obiło, że użytkownik dla bezpieczeństwa własnego i portfela powinien takie rzeczy, jak ciśnienie w oponach, naciąg łańcucha czy poziom oleju sprawdzać przed każdą jazdą... Zresztą, poziom oleju chyba nawet na egzaminie się sprawdzało. I sprawdza nadal, wraz z naciągiem łańcucha, poziomem płynu hamulcowego, etc... Tak więc mechanik mechanikiem, ale kierujący też nie jest zwolniony z myślenia.
selmen pisze:łaski nie robią jesli są dealerem Zippa
kacpero pisze:Przepraszam, że się wtrącę, ale dealer danej marki MUSI BEZWARUNKOWO serwisować pojazdy importera, którego reprezentuje, to WYRAŹNIE określa UMOWA SERWISOWA.
W razie problemów zażądaj okazania umowy serwisowej - oczywiście mam na myśli warunki obsługi posprzedażowej pojazdów (stawki i zasady rozliczeń nie interesują Cię) a jeżeli będą się sadzić powiedz, że zawiadomisz biuro ochrony konsumenta i importera.
PUNKT DEALERSKI DANEJ MARKI MA OBOWIĄZEK SERWISOWAĆ POJAZDY -bez względu na to, gdzie zostały zakupione.
selmen pisze:Dziwię się wam że kupowaliście w Choroszczy a nie w Białymstoku na 27-lipca w "Seba motors". W Choroszczy nie ma żadnego serwisu i to totalna ściema jest. Byłem tam parę razy to wiem jak to wygląda. Totalna prowizorka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość