Jolunia, mój też nie chciał odpalać na jałowym biegu z rozłożoną stopką. Moja połówka mi to ślicznie zrobiła. Tu jest to opisane : viewtopic.php?f=58&t=2288
A co do wody z wydechu, to myślę, że jak trochę pochodzi, to dolegliwość minie . Jeśli był zimowany pod zwykłą wiatą, albo w jakimś zimnym garażu, ma prawo po zimie prychać wodą .
Dzięki za radę. Niestety moja polówka niespodziewanie mi umarła 4 miesiące temu a ja dotychczas byłam jak mawiał mój mąż "urodzona po to, aby mnie wozić". Teraz sama próbuję zmierzyć się z tematem motocykla. Zapytaj jeśli możesz swojej polówki czy usunięcie tego (moim zdaniem mankamentu) nie spowoduje, że ruszy na jedynce jeśli będzie załączona w czasie postoju na tej bocznej nóżce. A motocykl był zimowany w garażu ponoć ogrzewanym no ale na razie tylko go odpalam i trochę na jedynce po podwórku. Nie czuję się zbyt pewnie... a egzamin przede mną. Pozdrawiam
Jolunia, motocykl odpali na rozłożonej stopce TYLKO na biegu jałowym. Nie odpalisz go ani na jedynce , ani na żadnym innym biegu, więc nie ma obaw. Arcon zmodyfikował mi to dlatego, żeby móc spokojnie odpalić moto i w tym czasie założyć kask, rękawice itp. Bo do tej pory rozgrzewałam moto siedząc na nim . I głupio to wyglądało, szczerze mówiąc .
To co wycieka to woda która dostała się tam przy myciu albo skropliła się po dłuższej jezdzie powinna wyparować. Żeby silnik pracował na bocznej nóżce trzeba dozpiąć kostkę(idz po kabli od czujnika przy stopce i z przodu baku ją znadziesz) trzeba rozciąć izolacje i złączy 2 kable które tam są (naj lepiej je zlutować) przy okazji poproś elektryka to zrobi to w chwilkę. Szyba u mnie to też podstawa bo jazda powyżej 80 kmh strasznie męczy. strony tego sklepu nie moge znalezć ale tu są ich aukcje na allegro http://moto.allegro.pl/sklep/1782486_sk ... orz-pawlak
Właśnie padła u mnie linka szybkościomierza po przebiegu 4800 km a ostatnio robiłem listę zapasowych części co można by dokupić , znalazła się tam linka sprzęgła i inne pierdoły ale kurna o lince szybkościomierza się nie pomyślało na allegro na razie nie znalazłem trzeba na necie poszukać .. tak z ciekawości zapytam czy padła już komuś w ravenia ta linka ?
Ja zawsze w swoich moto po zakupie smarowałem porządnie linki i potem co sezon na wiosnę też i nigdy żadnej nie wymieniałem te w Romecie k 125 mają sporo ponad 40tyś km bo jeździ nim teraz mój znajomy i nadal sa dobre. O ile prędkościomierz to drugorzędna sprawa to linkę sprzęgła warto wozić w zapasie bo to najczęściej pękająca linka i może narobić kłopotu w trasie.
Widzę że z linką sprzęgła to nie żarty trzeba będzie wozić ze sobą czy macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie części do ravena można kupić ? na razie znalazłem ten : http://www.sklep.motorek.pl/index.php?d ... kaj_opis=1 ale dobrze mieć zawszę jakąś alternatywę
Indianer, z mojej linki licznika po odkręceniu aż smar z niej wypływał a i tak to nie pomogło przed jej zerwaniem