zipp raven 250

zipp raven 250

Postautor: jolunia dodano: 03 kwie 2011, 16:05

Panowie od zippów. Mam pytanie dotyczące następującego zjawiska: na jedynce delikatnie rusza do przodu pomimo wciśniętego sprzęgła. Czy to coś poważnego? Druga sprawa dotyczy bezpieczników przy akumulatorze. Tam są dwa. Czy ten drugi jest zapasowy czy tak musi być. Bo jeden już mi się przepalił a kupić A 25 to nie taka prosta sprawa. A jeśli chodzi o linkę do sprzęgła , to czy wymiana jest bardzo skomplikowana i czy musi być to linka typowo do zippa? _bezradny
jolunia

zipp raven 250

Postautor: Deamiens dodano: 03 kwie 2011, 18:22

Jeśli na zimnym silniku, to możliwe że tak może być. Jeśli na ciepłym, to możliwe że trzeba lekko podciągnąć linkę, ale bez przesady żeby znowu sprzęgło się nie ślizgało podczas jazdy. Właściwie na dobrą sprawę to i mój leciutko szarpie po zapięciu biegu, kwestia wyczucia w sumie.

Do Ravena powinna pasować linka od wszystkiego co jest pochodne od JL250, ale głowy nie dam. Wymiana nie powinna być kłopotliwa dla kogoś kto już to robił - pierwszy raz zawsze jest trudny.

Bezpieczniki - nie wiem, nie znam się.
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

zipp raven 250

Postautor: jolunia dodano: 03 kwie 2011, 18:59

:dzieki:
jolunia

zipp raven 250

Postautor: lopez73 dodano: 03 kwie 2011, 20:03

Deamiens pisze:Jeśli na zimnym silniku, to możliwe że tak może być. Jeśli na ciepłym, to możliwe że trzeba lekko podciągnąć linkę, ale bez przesady żeby znowu sprzęgło się nie ślizgało podczas jazdy. Właściwie na dobrą sprawę to i mój leciutko szarpie po zapięciu biegu, kwestia wyczucia w sumie.
.

to samo bym napisał :) nic ując i nic dodać , co do kupna linki to post wyżej dałem namiar na sklep

http://www.sklep.motorek.pl/index.php?d ... kaj_opis=1

co do bezpieczników to są tam dwa ? nawet nie widziałem ;-) i w tej kwestii Ci nie pomogę :(
Awatar użytkownika
lopez73
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven => GV650

zipp raven 250

Postautor: Indianer dodano: 04 kwie 2011, 14:46

Ten drugi bezpiecznik jest zapasowy w razie gdyby się np na trasie przepalił.
Co do ciągnieęcia sprzęgła to chwilę po odpaleniu może trochę ciągnąć bo jeszcze olej jest bardzo gęsty ale po chwili powinno być ok jeżeli cały czas ciągnie trzeba wyregulować naciąg linki sprzęgła przy klamce lub przy silniku tak aby klamka miała na końu ok 1-2cm luzu zanim zacznie ciągnąć linkę.
Awatar użytkownika
Indianer
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 250

Poprzednia

Wróć do Zipp Raven