Świece są nowe. Poprosiłem jeszcze u dealera, aby zamienić chińskie na NGK.
Natomiast jeśli chodzi o odpowietrzenie zbiornika, to w sobotę spróbuję. Dzięki!
Motor jutro ma być zabrany przez serwis i bezpłatnie naprawiony. Zobaczymy z jakim skutkiem

Oczywiście zasugeruje w serwisie, aby wszystkie te rzeczy, o których mówicie wzięli pod uwagę. Sam do motoru będę miał dostęp najwcześniej w sobotę.
P.S. Motor jest naprawiony. Jutro odbieram z serwisu. Trochę rozregulowany był gaźnik, ale głównym problemem były źle ustawione zawory. Jutro dopytam o szczegóły.
A przy okazji: jak sprawdzacie poziom oleju w Ravenie? Czy miarka ma być wkręcona w trakcie pomiaru czy jedynie nałożona na gwint? Instrukcja jest źle napisana i często nie można zrozumieć o co chodzi

Wydaje mi się jednak, że oleju jest troszkę za mało.
P.S. Rozmawiałem w sobotę serwisie z mechanikiem dlaczego Raven nie chciał jeździć. Okazało się, że przyczyną były podparte zawory i rozregulowany gaźnik. Czyli motor był profesjonalnie przygotowany do jazdy przez dealera

Ale na szczęście teraz śmiga bez zastrzeżeń. Przejechałem nim ok. 80km od odbioru z serwisu i po starej przypadłości nie ma śladu
Wracam do tematu oleju: jak mierzycie poziom (mechanik twierdził, że miarkę trzeba wkręcić do końca) i czy warto po pierwszym przeglądzie (300km) wlać olej mineralny? Piszecie, że taki na okres docierania jest lepszy, ale od nowości był tam półsyntetyk. Więc czy można teraz wlać mineralny?
Dzięki!