Klopot z moim nowym moto

Re: Klopot z moim nowym moto

Postautor: wiekowy dodano: 08 cze 2013, 13:18

Figifig pisze:Witam.
Ksiazka gwarancyjna to sciema. Adersy serwisow sa nie aktualne jakies 5 lat tak sie dzis dowiedzialem.
Niestety nie mialem juz dzis czasu walczyc bo musze wyjechac na 1,5 tyg.
Ale tu moje pytanie moze ktos wie gdzie mozna oddac zipka do serwisu w trojmiescie.
Ze strony zipa wynika ze nie ma zadnego serwisu i jest tylko jeden sklep w gdansku.
Jakas Masakra gdzie te 350 punktow ktore mialo byc.
Jak narazie to same niespodzianki ale ma nadzieje ze jak sie z nimi uporam to pojawi sie przyjemnosc z jazdy.

Miałeś pecha.Ja po prostu po zakupie lałem tylko benzynę.A przeglądy robiłem u kol.Bishopa z klubu, który pracuje w tej branży.Niestety on pracuje w Warszawie.Ale zadzwoń do niego to Tobie poradzi jak rozmawiać z serwisem czyli na co muszą zwrócić uwagę.
Tel. do niego 604324817 :motor:
Awatar użytkownika
wiekowy
Forumowicz

Motocykl: Yamaha Virago 535
Tel. kom.: 502528976

Postautor: Kris dodano: 13 lip 2013, 12:25

Tak jak większość Klubowiczów pisała, wszystko zależy od sklepu i poważnego podejścia do przeglądu zerowego. Ja swojego motonga kupiłem w Kwidzynie i takich problemów mnie miałem. Rzeczywiście serwisy nie chcą współpracować z Zippem. Romet super rozbudował swoją sieć serwisową. Tak naprawdę, to większość części Zipp Raven - Romet R 250, to to samo, jednak nie wszystkie.
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 501963905

Postautor: kacpero dodano: 13 lip 2013, 13:26

wiesz co, przy wylocie z obwodnicy w Chyloni jest salon Junaka (nazywa się bodaj Master) Co prawda nie maja autoryzacji Zipp'a ale dysponują dość sprawnym serwisem. Jeżeli chcesz skorzystać z warsztatu (chyba, że chodzi o usługę gwarancyjną spróbuj tam - jak będą opory daj znać, postaram się pomóc.
Zipp jest w dość trudnej sytuacji jako firma i sądzę, że mogą być kłopoty z autoryzowanymi punktami serwisowymi. W razie większych kłopotów również daj znać, znam szefa działu serwisowego, może coś zaradzi.
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

Postautor: Figifig dodano: 13 lip 2013, 20:38

Dzieki za odpowiedz wlasnie tam bylem i maja autoryzowany serwis zippai junaka i jeszcze pare innych marek. Wlasnie o nim pisalem. Jestem z niego bardzo zadowolony poza olejem niewiadomej marki. Niestety po 60 km szlak mnie trafil i zmienialem w trasie na stacji benzynowej na szybko bo nie mozna byllo biegow przezucac. Olej to masakra. Poza tym super. Jak znasz wlasciciela to niech dorzuci 2 dychy do przegladu ale zaleje porzadny olej, a nie no name.
Zipek bryka az milo. Zaczyna sie docierac i troche stracil ze swojego gangu ale za to przestal tak wibrowac :))
Pozdrawiam
Figifig
Forumowicz

Motocykl: RAVEN

Postautor: Kris dodano: 13 lip 2013, 21:03

Potwierdzam, ten serwis jest OK. Niektóre drobne części typu jakaś uszczelka do motoroweru, można dostać za free. Mi już dwa razy się tak zdarzyło :)
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 501963905

Postautor: krzysiek066 dodano: 31 sie 2013, 12:17

Moja pierwsza przejażdżka, jak juz pisalem w Powitaniu, tez do udanych nie nalezala :wrr:
Moj Raven mial dokładnie identyczne objawy, kichal nie chodził bez ssania, lancuch napiety jak baranie jaja, hamulce bardzo slabe.
Pojechalem do serwisu i okazalo sie ze przyczyna tego ze nie chodzil bez ssania byl peknięty wezyk gdzies od gaznika jakis, ponoc to normalne ze peka bo jest za krotki Kolo wymienil na dluzszy i chodzi na wolnych obrotach , ale przerywa podczas jazdy i szarpie dopiero powyzej 3000 obr jest ok :conf:
Serwisant powiedzial ze to moze byc wina tego ze gaznik nie byl oczyszczony z tego czegos czym sa zalewane zbiorniki w sklepach i teraz trzeba przemyc gaznik. W ogóle moto wyglada tak jakby nie mial w ogolerobionego przegladu zerowego :wrr:
Ogólnie od samego poczatku mam problem z moim dealerem :wrr:
Kupilem Zippa w Ciechanowie model z 2012r bo bylo duzo taniej 6000pln a w Płocku 7700pln wiec chcialem zaoszczedzic no i mi wyszlo, a teraz bede musial pewnie zaplacic za te wszystkie poprawki bo kolo powiedzial ze na jego oko to zerówki w ogóle nie bylo i oni za kogos roboty nie beda robic :wrr:
Juz nie wspomne ze znalezienie biegu jałowego graniczyło z cudem , podciagnal mi troche sprzeglo bo juz mu sie chyba szkoda mnie zrobilo :) i jest troche lepiej ale jednak biegi moim zdaniem nie wchodza jak powinny :conf:
Licze na to ze ogarne to wszystko i na wiosne pozostanie sie tylko cieszyc wiatrem :))
Pozdro :chopper2:
Nieważne czym, ważne z kim jeździsz ;)
Awatar użytkownika
krzysiek066
Sympatyk

Motocykl: Raven250->VT600->VTX1300
Tel. kom.: 530190634

Postautor: kamil_juri dodano: 31 sie 2013, 13:59

No z biegami to tak chyba w każdym. Ponoć jak się trochę km na kręci to jest lepiej. ja mam obecnie trochę ponad 1200km na liczniku i nie widać istotnej poprawy ale reszta podzespołów poprawia się, np. ułożenie, śrubki już nie lewitują, itd. więc może i to się włoży. Zacznę na wiosnę od wlania do moto polecanego na forum oleju orlen semi 4t i zobaczymy jak w następnym sezonie będzie to cykać.

p.s. ja też dałem 6 tys i też było podobnie ;) mam jednak taką cichą nadzieję, że poprawki nie przekroczą połowy tego co zaoszczędzilem ;) Bo sorry ale 7,5 tys. zł chyba bym nie dał i kupił np. romka ;) Ale to moje prywatne zdanie po obejrzeniu kilkunastu motocykli z tej półki w różnych miejscach naszej pięknej Polszy;)
Awatar użytkownika
kamil_juri
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 2012 r.

Postautor: krzysiek066 dodano: 31 sie 2013, 14:25

Zdecydowałem sie na nowy bo myslalem ze bedzie bez uwag na gwarancji i w ogole i szczegole , a tu sie okazuje ze trzeba bylo poszukac uzywanego bylo by jeszcze taniej i lepiej :conf:
Wydaje mi sie a wrecz jestem przekonany ze to wina dealera bo jakby sie przylozyl do zerówki to by tego nie bylo :wrr:
:chopper2:
Nieważne czym, ważne z kim jeździsz ;)
Awatar użytkownika
krzysiek066
Sympatyk

Motocykl: Raven250->VT600->VTX1300
Tel. kom.: 530190634

Postautor: Michał_66 dodano: 31 sie 2013, 16:13

no niestety tak to jest :( wybór dealera jest bardzo ważny bo przychodzi to to w skrzyniach i jak się nie przyłożą do poskładania tego tak jak trzeba to potem w okresie dzieciństwa czyli pierwszych paru tysiączków to wszystko wychodzi, ja swojego sprowadzałem aż z Tarnowskich Gór bo dealer miał dobrą opinię i faktycznie się sprawdziła poza czujnikiem neutrala nie robiłem w gwarancji nic a w tej chwili moto ma już nakulane ponad 28 kkm i nadal narzekać nie mogę a jeżeli chodzi o problemy ze skrzynią biegów to radzę wam jak najszybciej przejść na markowy olej a zobaczycie że po paru setkach kilometrów problemy się skończą :)
Michał_66

Postautor: beniamin82 dodano: 31 sie 2013, 17:41

Ja tak samo, brałem romka na allegro i dopiero potem się dowiedziałem że kupiłem u dobrego dilera.
Choć miałem kilka scięć z lokalnymi autoryzowanymi serwisami, to w końcu znalazłem taki że robili wszystko bez problemów i za rozsądną cenę.
Tyle że ja miałem rometa, a w zippie podobno sieć serwisów niechętna do pracy.

Ale głowa do góry, to kwestia czasu i motorki będą śmigać aż miło.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

PoprzedniaNastępna

Wróć do Zipp Raven