autor: obywatelst dodano: 31 paź 2011, 22:28
Od początów czerwca jestem szcześliwym posiadaczem Rawena na tąchwile przejechane 2000 km.
Motorek bardzo wygodny zarówno dla kierowcy jak i pasażera. Na poczatku duże drgania przy wyższych obrotach,po pierwszym tysiącu zaczynają
się zmiejszać.Pojazd ma swoje wady i zalety,na początek trzeba było po małym przebiegu chodzić z kluczami i dokrecać luzujace sie śruby generalnie detale,
chociarz przy 900 km poluzowały sie śruby od wydechu.Przy ok 1500km puścił spaw przy mocowaniu osłony łańcucha(jazda polnymi drogami),jednak generalnie co sie dokręci to juz trzyma.Na początku nieróna praca zimnego silnika z czasem w duzym stopniu ustępuje.Motor fajnie sie prowadzi, gdyby nie kiepska przyczepność(szczególnie na mokrym ) chińkich opon powiedziałbym że świetnie.Dobre wyposażenie obrotomiesz ,woltomierz,szczególnie przydatny na poczatku wyswietlacz zapiętego biegu.Tylko wskażnik ilości paliwa jest ;bardzo orientacyjny".Przyspieszenia bez ;szału" ale lepsze od 125 szczególnie przy wyższych prędkościach,biegi wchodzą super,prędkość max 120 na piądce,a na czwórce nawet 130 chociasz nigdy nie doszłem do katalogowych 8500obr.
Największe zalety to niskie zużycie poliwa,ładny wygląd jak pisałem wygoda,no i oczywiście cena.Jak będzie dalej pokaże życie.
Mam nadzieje że moje doświadczenia komuś się przydadzą Pozdrawiam
Ps.te chinole nie są takie złe jak co poniektuży piszą