. Dotychczas udawało mi się naprawić go z tzw. kopa Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Zippków i nie tylko.

. Dotychczas udawało mi się naprawić go z tzw. kopa 
. W zimie się nie jeździ, w zimie się chromy pucuje sadycha pisze:ja rowniez dziekuje za fachowe uwwagi jestem na kupnie motorku i juz prawie bylem zdecydowany na ravena kiedy koledzy mi go zdecydowanie odradzili i polecali yamahe virago ale chyba raczej zostane przy ravenieostateczna decyzja zapadnie w kwietniu jak przyjade na urlop
oleńka pisze:jolunia, ależ Ty zdolna jesteś hihihi. W zimie się nie jeździ, w zimie się chromy pucuje
![]()

jolunia pisze:niedojdę
zp71 pisze:Witam użytkowników Ravena. Czy ktoś mógłby podzielić się informacjami na temat danych technicznych tego motocykla? Interesuje mnie prędkość podróżna, maksymalna, poziom wibracji, obroty silnika przy prędkości 70, 80, 90, spalanie itp. dane. Cenne były by też opinie dlaczego Raven, a nie Romet R250. Właśnie sprzedałem Rometa Soft Choppera 125 i biorę pod uwagę zakup Ravena. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
eNgine pisze:Na forum jest cały dział poświęcony Ravenowi 250, znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania - także moje porównania do Rometa R250, którego kupił mój znajomy sąsiad w tym samym czasie.
Mój ma obecnie na liczniku > 19 tys. km więc dodam tylko że do prędkości 80-85 km / h wibracje są minimalne. Powyżej już się je mocno odczuwa na podnóżkach i kierownicy, ale jak się pojawią to są na tym samym poziomie w całym zakresie 95 - 110 km / h. W trasie staram się trzymać prędkość 80-90 km / h, a więcej tylko do wyprzedzania TIRa i tak robię trasy 400-450 km / h (w 2 osoby) bez problemu (no może poza zmęczeniem tylnej części ciała
Maciu56 pisze:To jest właśnie tak jak pisze eNgine. Ja jeszcze zmieniłem napęd (mniejsza tylna zębatka), siedzenia (dzieło "Wacha") i tylną oponę, Wibracji nie ma. 18000 km. i nic. Prędkość podróżna z plecaczkiem - 90-95 km/godz. Sprawdzone podczas "Wielonka". Max. to 110 km/godz. (szyba z przodu). To wszystko znajdziesz w dziale "Zipp Raven" i w Foto.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości