Czy warto kupić motor Zipp Raven 250 ? opinie , informacje .

Postautor: jolunia dodano: 26 sty 2012, 14:37

Mój niezniszczalny Zippek dopiero chyba po 10 glebie (bardzo solidnej) i za każdym razem z mojej winy, wymaga naprawy kierownicy _bezradny . Dotychczas udawało mi się naprawić go z tzw. kopa :)) . Myślałam o Virago ale już mi przeszło. Wolę 2 - letniego chińczyka od 20-letniej Virago, która też ma swoje wady. Zresztą jak każdy zużyty bardziej lub mniej sprzęt.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Zippków i nie tylko. :buttrock:
jolunia

Postautor: oleńka dodano: 26 sty 2012, 15:43

jolunia, ależ Ty zdolna jesteś hihihi ;-) . W zimie się nie jeździ, w zimie się chromy pucuje :D :rotfl:
Awatar użytkownika
oleńka
Sympatyk

Motocykl: moto zastępcze HD :D
Komunikator: GG3705538

Postautor: kruk69 dodano: 26 sty 2012, 18:52

sadycha pisze:ja rowniez dziekuje za fachowe uwwagi jestem na kupnie motorku i juz prawie bylem zdecydowany na ravena kiedy koledzy mi go zdecydowanie odradzili i polecali yamahe virago ale chyba raczej zostane przy ravenie :jupi: ostateczna decyzja zapadnie w kwietniu jak przyjade na urlop :jupi:

Bierz Ravena , ja kupiłem w ubiegłym roku nie żałuje wręcz przeciwnie same pozytywy. Nakręciłem 4tys. kilometrów , bez problemu można robić trasy 300km . Po dotarciu prędkość przelotowa 90- 100 km/h. Teraz chcę założyć gmole i spacerówki, żeby robić większe trasy.
Awatar użytkownika
kruk69
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 606105869

Postautor: jolunia dodano: 26 sty 2012, 19:40

oleńka pisze:jolunia, ależ Ty zdolna jesteś hihihi ;-) . W zimie się nie jeździ, w zimie się chromy pucuje :D :rotfl:

Oleńko, przecież chińczyk ma samoczyszczące się chromy a zimy ni ma :)) to się gleby zalicza, bo to już u mnie to chyba tradycja? A Zipp naprawdę wytrzymuje wszystko, nawet taką niedojdę jak ja. _bezradny
jolunia

Postautor: Arcon dodano: 27 sty 2012, 11:23

jolunia pisze:niedojdę

Ale czasem chyba dochodzisz? :rotfl:
Arcon
Forumowicz

Postautor: tomek94d dodano: 28 sty 2012, 16:07

Jam mam Ravenka 1,5 roku i nakręciłem 7600km. Nie miałem żadnej usterki, czy awarii. Na wskaźnik paliwa faktycznie nie patrzę, różńie pokazuje. Osobiście jestem zadowolony z zakupu. Spalanie tak przy 80 km/h to 3 l. Częsci tanie, miałem wywrotkę, więc miałem okazję sprawdzić. U mnie powyżej 85 km.h zaczynają się drgania, max rozpędziłem go do 130 km, zamknełem szafę, ma 120 na liczniku. Ale tylko raz tak próbowałem. Fajnie się prowadzi moim zdaniem ma świetne hamulce. Nie żałuje zakupu, ale czasem mi brakuje tej wyższej prętkości przelotowej. Tak jak pisałem spokojna praca silnika to 80-85km/h .Jak trzeba coś wyprzedzić, to się ładnie zbierze, mój egzemplarz do 110 km/h ładnie ciągnie. Potem to średnio. Jak masz jakieś pytania to śmiało ponieważ nie wiem czy o taką odpowiedź Ci chodziło.
Awatar użytkownika
tomek94d
Forumowicz

Motocykl: Kawasaki
Tel. kom.: 880492350

Re: Czy warto kupić motor Zipp Raven 250 ? opinie , informac

Postautor: kamil_juri dodano: 26 lip 2013, 00:43

Ja dopiero zaczynam z Kruczkiem i mogę go polecić. Ma wiele niedoróbek ale nie spodziewałem się cudeńka płacąc za nowy 5999zł ;) No ale to już kwestia wyboru - używka renomowana i różnego pochodzenia, czy nowy chińczyk. Chociaż za tę cenę to i trudno byłoby o dobrą używkę. Będę dbał i robił co się psuje to będzie dobrze.
Kolejna kwestia to cena części... U mnie motocykl 6 tys. kosztował... Kolega używaną hondzie kupił. Tłumik u kolegi 1900zł... no i 1/3 kruczka ;)
Ja póki co wybieram kruczka ;) na więcej mnie nie znać a jeździ się w trasie całkiem przyjemnie. Do miasta średnio jak dla mnie. Ale na trasę i 85 km/h można spokojnie jechać. Delikatnie mocy brakuje ale to się pewnie uda mi poprawić po gwarancji :)
Awatar użytkownika
kamil_juri
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 2012 r.

Postautor: mike_russ dodano: 26 lip 2013, 16:06

Ma skubaniec swoje wady, troszku dużo pali na mieście, w niektórych egzemplarzach zdarzają się kłopoty z wybierakiem biegów (do naprawienia), wypada przejrzeć jakość montażu elektryki i to i owo polutować. Jest za to dość wygodny i pakowny, a spalanie na trasie zmniejsza się znacznie w porównaniu z miastem.
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Postautor: Luca dodano: 07 paź 2014, 09:00

zp71 pisze:Witam użytkowników Ravena. Czy ktoś mógłby podzielić się informacjami na temat danych technicznych tego motocykla? Interesuje mnie prędkość podróżna, maksymalna, poziom wibracji, obroty silnika przy prędkości 70, 80, 90, spalanie itp. dane. Cenne były by też opinie dlaczego Raven, a nie Romet R250. Właśnie sprzedałem Rometa Soft Choppera 125 i biorę pod uwagę zakup Ravena. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam.

Tu masz odpowiedni temat do pytań, które zadajesz.

eNgine pisze:Na forum jest cały dział poświęcony Ravenowi 250, znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania - także moje porównania do Rometa R250, którego kupił mój znajomy sąsiad w tym samym czasie.

Mój ma obecnie na liczniku > 19 tys. km więc dodam tylko że do prędkości 80-85 km / h wibracje są minimalne. Powyżej już się je mocno odczuwa na podnóżkach i kierownicy, ale jak się pojawią to są na tym samym poziomie w całym zakresie 95 - 110 km / h. W trasie staram się trzymać prędkość 80-90 km / h, a więcej tylko do wyprzedzania TIRa i tak robię trasy 400-450 km / h (w 2 osoby) bez problemu (no może poza zmęczeniem tylnej części ciała ;)

Maciu56 pisze:To jest właśnie tak jak pisze eNgine. Ja jeszcze zmieniłem napęd (mniejsza tylna zębatka), siedzenia (dzieło "Wacha") i tylną oponę, Wibracji nie ma. 18000 km. i nic. Prędkość podróżna z plecaczkiem - 90-95 km/godz. Sprawdzone podczas "Wielonka". Max. to 110 km/godz. (szyba z przodu). To wszystko znajdziesz w dziale "Zipp Raven" i w Foto. :)

Niestety miałem problem z przeniesieniem tematów to niech będzie tak.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: zp71 dodano: 07 paź 2014, 11:15

Dziękuję,
za odpowiedź, przy okazji znalazłem dział w którym dużo się naczytałem o Ravenie. Teraz już jestem pewien, że ten motocykl będzie spełniał moje oczekiwania. Muszę jeszcze tylko sprawdzić jego dostępność w rejonie Bydgoszczy, bliskość serwisu i ceny, może na wyprzedaży rocznika. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
zp71
Forumowicz

Motocykl: Romet Soft 125, Zipp Raven 250

PoprzedniaNastępna

Wróć do Zipp Raven