Witam wszystkich po długiej zimowej przerwie. Zrobiła się cudowna pogoda więc czas zacząć sezon, bo gdyby udało się wszystko wyregulować to na otwarcie sezonu by się przyjechało

ale oczywiście nie może być tak, żeby było łatwo

Więc do rzeczy. Po ciężkiej zimie dla mojego Ravena wyciagam go z pseudo blaszanego garażu, ruda Pani jest wszędzie, ale pucowanie będzie przyjemnością

Niestety Raven nie odpala. Sprawdzam świece - zalane. Wyczyściłem i ponowna próba - zalane odrazu po wciśnięciu startera. Sprawdzam iskrę - jest. Cewki ok. Kupiłem więc komplet nowych świec. Po w kręceniu kolejny problem - rozrusznik kręci i rzęzi - pewnie nie zazębia. Więc wykręciłem grzecznie rozrusznik zaglądam i wszystkie zęby całe. Więc skręcam go by ponownie spróbować - w tym momencie pęka kopułka rozrusznika - ta którą przkłada się do łańcucha - aż mi się słabo zrobiło - to chyba jakieś duraluminium. Szybki przegląd wujka google i okazuję się, że nowy rozrusznik kosztuje 220 zł plus przesyłka i jedyny jaki znalazłem jest tu:
http://www.motojagoda.pl/rozrusznik-chopper-250-253fmm-p-724.htmlPytania czas zacząć

Czy ten będzie właściwy?
Czy nie ma ktoś może na zbyciu taniej?
Być może ma ktoś do odsprzedania sam pęknięty u mnie element?
Zależy mi na czasie, bo serce mnie boli, że taka pogoda, a ja muszę puszką jeździć

Pozdrawiam!