Troter pisze:Mam się przedstawiac? Po co? kogo to interesuje? Mam Ravena 2 lata i przejechałem 10 tys. jestem stary
Michał_66 pisze:Niestety ten typ żarówki nie powinien być stosowany ze względu na brak osłonki światła mijania, tobie poprawi widoczność,ale będzie przeszkadzać innym użytkownikom drogi, po prostu będziesz ich oślepiał.
Moim zdaniem nie powinno ich się w ogóle dopuszczać do sprzedaży.
Michał_66 pisze:Moim zdaniem nie powinno ich się w ogóle dopuszczać do sprzedaży.
Troter pisze:Wiedzac jak działa lampa od Ravena to coś mi intuicja podpowiada że ta lampa nawet z tą 35 watową żarówką nawet bez osłonki czegoś tam nie będzie w stanie nikogo oślepićWpisując posta miałem nadzieje że ktoś z Was juz takiej żarówki używał w tej chińskiej (długiej, z chromowanego plastiku) lampie i może podzielic sie doświadczeniem a nie przypuszczeniem.
Michał_66 pisze:Troter pisze:Wiedzac jak działa lampa od Ravena to coś mi intuicja podpowiada że ta lampa nawet z tą 35 watową żarówką nawet bez osłonki czegoś tam nie będzie w stanie nikogo oślepićWpisując posta miałem nadzieje że ktoś z Was juz takiej żarówki używał w tej chińskiej (długiej, z chromowanego plastiku) lampie i może podzielic sie doświadczeniem a nie przypuszczeniem.
Kolego Troter nie oślepia moc żarówki czy też jakość lampy chińskiej tylko kąt padania światła i żarówka bez osłonki lub jak kto woli odbłyśnika na włóknie światła mijania będzie oślepiać bez względu czy będzie miała 35W czy nawet 20W bo po prostu światło będzie się odbijać w górę i będzie dawało po oczach nadjeżdżającym z przeciwka bo pewnie Ci wiadomo że można oślepić nawet zwykłą latarką a co dopiero reflektorem motocyklowym i to bez znaczenia jakiej produkcji po prostu ta żarówka nie posiada homologacji i dlatego nie powinna być stosowana w reflektorze, a jeżeli chcesz stosować żarówki halogenowe to polecam wymienić odbłyśnik na ciągnikowy od ursusa z firmy wasen i stosować żarówki H4
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość