Zipp nie podoba mie sie, zalezalo mi na tym aby przednie kolo mialo duzy rozmiar, a taki jest chyba Roadstar i Romet.
Przed tym zdazeniem jezdzilem Jinlunem 150-5 i z perspektywy czasu moge powiedziec jedno, ladne polaczenie pieknej lini z porazka mechaniczna. Jak doszedlem do stadium ze silnik zagluszal wszystko wokol, sprzedalem motorek bez zalu.
Tego samego dnia wybralem sie do Warszawy po taki motorek

pan Janek, sprzedawca, zaopiekowal sie mna, przyjechal na dworzec i i sledzil moj powrot motorem do domu, a trasa spora bo bite 500 km. Motorek dojechal, wszystko dzialalo wiec banan na twarzy.
Na Jinlunie chyba bym nawet nie dojechal, a jesli juz to gluchy i z choroba wibracyjna. Vidlasty silnik to zupelnie inna liga.
Teraz kilka slow o motorku. Na zdjeciu wyglada ok, z bliska juz nie bylo tak pieknie. Swiadomy bylem stanu, na odleglosc , nie widzac motorka na zywo, powiedzialem ze go kupie, i tak sie stalo.
Ale jego stan techniczny ma sporo do zyczenie, Po drodze zgubilem kawalek tlumika, taka blaszka maskujaca laczenie dwoch rur ktore wchodza w jedna wieksza tlumika koncowego. Motorek z lakierem w stanie nizej niz srednim, lekko porysowany przez zycie, Wypadajaca z gniazda linka ssania, lekko peknieta rama, motorek sie przewrocil zapewne na parkingu, puscil spaw na rurce, grzechoczacy dzwiek jesli motor toczy sie bez biegu, tak jaby tarl lancuch, ale ten jest naciagniety oraz kilka pomniejszych bolaczek. Bylem swiadomy tego, i wzialem ten motorek, bo sprzedawca bardzo uczciwie potaktowal mnie.
Bede sie staral na forum opisac pelna reaktywacje Rometa-celem jest delikatny tuning optyczny i przywrocenie pelnego blasku, stylizowal go bede na Jinluna 150-5 bo jednak ta linia jest ladna ( wg. mnie)
Pierwsze pytanie, czym czyscicie chromy. Ja uzywalem zlotka, foli aluminiowej i plynu Cif. A moze macie inne sposoby na matowy chrom ?