Romet R250V - Kilka pytań i problemów

Postautor: Zbigniew dodano: 22 wrz 2011, 15:48

A tak właściwie co to za motor R250V , chyba że się mylę albo V250 lub R250 ,jeden to V-ka drugi R-ka jedna firma ale motory różne :) .
Pozdrawiam
Zbyszek
Zbigniew
Klubowicz

Motocykl: Lifan LF250
Tel. kom.: 604643449

Postautor: farmi dodano: 22 wrz 2011, 17:10

Layconick pisze:Może ktoś coś powiedzieć na temat wiercenia wydechu w R250V ? Jak to zrobić żeby czegoś nie spieprzyć ?

Ja kupiłem swój moto z pustymi wydechami juz i powiem ze dzwięk piękny daja ,ale jak w trasie sie dłuzej jedzie to faktycznie z powodu huku głowa pęka ,ale cóż coś za coś ,a co do pytania to z kompletnie wybebeszoną rurą da rady jeżdzić,z tego co mi widaomo to gość od którego kupiłem moto rozciął rure wybebeszył ,pospawał wygładził i dał do chromowania,zrobione tak że nie widać gdzie było cięte :D
..Żyjąc w tym kraju trzeżwiejemy z marzeń....
Awatar użytkownika
farmi
Forumowicz

Motocykl: hulajnoga FLRHI:)

Postautor: Layconick dodano: 22 wrz 2011, 20:20

Peliks pisze:Layconick z pełnym szacunkiem ale sam sobie przeczysz ! Najpierw twierdzisz , że R250V TYLKO W ORYGINALE a potem dopytujesz się o rozwiercanie tłumików, dorabianie gmoli... Coś nie tak. Pozdrawiam. Peliks.

A co ma rozwiercanie tłumików do designu motocykla lub też co ma piernik do wiatraka ? Czytaj uważnie temat to zauważysz kto dopytuje o gmole... bo ja nie przypominam sobie bym o nie pytał. Jedynie odpowiadam na pytanie kolegi, któremu się podobają, no chyba że nie mogę bo wychodzisz z założenia, że tutaj tylko się psioczy na innych (nowych) a odpowiedzieć i wyrazić swojego zdania nie można.

zbigniew pisze:A tak właściwie co to za motor R250V , chyba że się mylę albo V250 lub R250 ,jeden to V-ka drugi R-ka jedna firma ale motory różne :) .

Drogi Zbigniewie :) ... Co to za motor R250V ? Ano to taki motor co go Romet kiedyś sprzedawał. Jego nazwa to Romet R250V. Nigdy nie było czegoś takiego jak Romet V250 mimo tego, że takie oznaczenie jest na boku tego motocykla. Tak więc... mylisz się :)

farmi pisze:Ja kupiłem swój moto z pustymi wydechami juz i powiem ze dzwięk piękny daja ,ale jak w trasie sie dłuzej jedzie to faktycznie z powodu huku głowa pęka ,ale cóż coś za coś ,a co do pytania to z kompletnie wybebeszoną rurą da rady jeżdzić,z tego co mi widaomo to gość od którego kupiłem moto rozciął rure wybebeszył ,pospawał wygładził i dał do chromowania,zrobione tak że nie widać gdzie było cięte :D

Nie masz przypadkiem jakiegoś filmiku ? Jak wyglądają osiągi ? Nie męczy się pod górkę i jak z V-max ?
Awatar użytkownika
Layconick
Forumowicz

Motocykl: Romet R250V
Tel. kom.: 796606601

Postautor: farmi dodano: 23 wrz 2011, 19:24

Filmiku nie posiadam,ale jak cos skrece to podeśle linka :) brzmi zajefajnie przynajmniej dla mnie ,co do meczenia to mieszkam w dośc górzystm terenie (Karkonosze)i jakos nie zauważyłem znaczących spadków mocy w porównaniu do jazdy po równinach,co do V max ja nim 120 leciałem,wprawdzie troche z górki było no i sie chwile musiał bujac zeby osiągąc ale mi sie silnika szkoda zrobiło bo wyje juz nieżle wiec tylko chwilka taka była ,mi te 90-100 na trasie wystarczy zresztą więcej po winklach jeżdze z racji ukształtowania terenu :chopper: wiec spokojnie ta prędkośc wystarcza,mam takie pytanko jaki olej lejesz do swojego moto i gdzie jest ten filtr oleju bo zmiana mnie czeka i za bardzo sie połapać nie moge co i jak,to mój pierwsszy moto więc sorki za laicyzm :D

znalazłem linka do podobnego dzwięku jaki mój wydaje :)) oczywiście na zywo brzmi lepiej:)
http://www.youtube.com/watch?v=w5LQJ9Yb ... re=related
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2011, 21:48 przez farmi, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
farmi
Forumowicz

Postautor: Dobry dodano: 23 wrz 2011, 21:37

Filtr oleju masz z prawej strony dokładnie za nazwą romet jest on z metalowej siatki więc wypłukać i git no chyba że chcesz ful wypas to sobie papierówkę zainstaluj :))
Co do olei to tyle recenzji co ludzi powiem tak jaki olej byś nie wlał a będziesz go regularnie wymieniał to moto posłuzy długi czas.Polecam Platinium mój na tym jeździł i nie narzekałem cena odpowiednia i na cpnie go dostaniesz
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Postautor: farmi dodano: 23 wrz 2011, 21:50

Dzieki Żołnierz,powiedz jeszcze jaki konkretnie oil lałeś i ile i będzie oki,aha i czy w tej zakretce którą sie wlewa olej powinien być jakiś "bagnet" bo u mnie nic takiego nie ma więc jak sprawdzić stan przy wlewaniu wiem że jest w dole po prawej stronie takie "oczko" ale jaki tam ma być stan?
Awatar użytkownika
farmi
Forumowicz

Postautor: Dobry dodano: 24 wrz 2011, 10:57

W tym oczku najlepiej utrzymywac stan 3/4 a bagnetu żadnego nie ma olej to Patinium semisyntetyk 4T10/40
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Postautor: farmi dodano: 24 wrz 2011, 16:34

oki Dzięki :D
Awatar użytkownika
farmi
Forumowicz

Postautor: Dobry dodano: 24 wrz 2011, 19:32

nie ma problema jak coś to pisz jak ja nie będę pamiętał co i jak to jeszcze jest Frex,Duszek,Faber,Brzeszczot co mieli lub mają V-ki więc zawsze ktoś podpowie
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Postautor: Layconick dodano: 26 wrz 2011, 14:58

Wydech przewiercony. Wszystkie komory (są dwie) na przelot wiertłem 12 i jedna komora i tylna ścianka dodatkowo 6 symetrycznie dziurek dookoła. No i wreszcie motocykl pracuje tak jak powinien. Może to subiektywne odczucie ale chyba lepiej idzie ... bardzo ładnie i bez żadnych oporów się wkręca na obroty. Zrobię jakiś filmik to wrzucę.

Mam jeszcze kilka pytań.

Macie jakiś patent na kufry boczne poza ich ściągnięciem ? :) Tłuką się nieprzyzwoicie i się otwierają. Ostatnio na dziurze dostałem jednym w plecy :)

I jeszcze jedno. Czy R250V i R250 (lub jakiś inny chiński motocykl) mają identyczną lampę tylną ?

Co do oleju to ja w instrukcji mam podane, że dla tego motocykla jest 20W/50 HD.
Awatar użytkownika
Layconick
Forumowicz

Motocykl: Romet R250V
Tel. kom.: 796606601

PoprzedniaNastępna

Wróć do Romet 250V