ale nie oszukujmy sie ..jak jest 50 a ktoś jedzie 30 to też dostaje białej gorączki..
jeszcze pół biedy jak da sie wyprzedzić ale jak mam jechać za takim np 10 km to
jeszcze pół biedy jak da sie wyprzedzić ale jak mam jechać za takim np 10 km to jędrek pisze:...Jazda z prędkością 80 czy 70 km/h na drodze gdzie można jechać 90 to nie jest utrudnianie ruchu innym uczestnikom ruchu,jest wykroczeniem wtedy kiedy będziesz jechał zbyt wolno np;30km/ha na egzaminie jeżeli jedziesz za wolno gdzie można szybciej to jest jazda za mało dynamiczna
![]()
i wtedy egzaminator może Cie uwalić
Nie ma tam napisane ,że 30 km/h czy 50 km/h tylko ,że utrudnia ,jak będzie za tobą korek bo jedziesz wolniej niż wszyscy to możesz za to dostać mandat jeżeli policjant tak uzna i tyleMorph pisze:Podałem wam art k.w więc nie ma co daremnie dyskutować Nie ma tam napisane ,że 30 km/h czy 50 km/h tylko ,że utrudnia ,jak będzie za tobą korek bo jedziesz wolniej niż wszyscy to możesz za to dostać mandat jeżeli policjant tak uzna i tyle
Morph pisze:,jak będzie za tobą korek bo jedziesz wolniej niż wszyscy to możesz za to dostać mandat jeżeli policjant tak uzna i tyle
jędrek pisze:Mnie kiedyś pan policjant z drogówki powiedział tak,to że tam stoi znak ograniczający prędkość 70 km/h nie oznacza wcale że tyle mam jechać bo równie dobrze mogę jechać tak jak dziadek zbyszek napisał 62 km/h a jak komuś za wolnono to już niestety ale jest jego problem
. Do utrudniania można by najprędzej zaliczyć tak lubianą przez wielu jazdę środkiem drogi .Chociaż i tutaj zlikwidowano już dosyć dawno przepis dot. zajmowania miejsca na pasie ruchu . Bo mnie jeszcze uczono ,że należy się poruszać możliwie najbliżej prawej strony drogi ,ale tego już u nas ,w Czechach i na Słowacji niema ,w innych krajach mogą się doczepić .Fakt jest faktem ,że wiosny brakuje Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości