Junak 131 - jak wam się podoba?

Re: Junak 131 - jak wam się podoba?

Postautor: ochwan dodano: 27 cze 2015, 20:05

Witam.
Dawno nie zaglądałem. Do tej pory przejechałem ponad 900 km. Junak pali dokładnie 2,69 l\100km. Maksymalnie jechałem nim 95 km\h i to było raz na dodatek nieźle wymęczone. Docieram raczej nie oszczędzając go specjalnie ale bez szaleństw. Po początkowych problemach z rozruchem wyczułem go i jest ok. Jestem zadowolony (byłbym bardziej gdybym doszedł do 105 km\h podobno niektórym to się udało). 80 km\h jeździ bez problemu i głównie przemieszczam się z prędkością 70-80 km\h, oczywiście poza miastem w mieście korki :). Minus jeden - na większych obrotach go dławi i szarpie, na pierwszym przeglądzie wymienili jakiś wężyk ale nic to nie dało. Jak na pierwszy motor i za te pieniądze jestem bardzo zadowolony. 2 osoby, które mają pojęcie o motorach też mówią, że jak dla mnie to za te pieniądze lepiej wybrać nie mogłem. Jeżdżę nim na ryby zabierając namiot, wędki, jedzenie i sprzęt wędkarski wtedy jest dociążony ale daje radę i jestem z tego jeszcze bardziej zadowolony :_hura: . Do tego dużo osób, szczególnie starszych zagaduje często na temat Junaka.

P.S.
Moje parametry :) 96 kg wagi i 180 wzrostu.
Jak wstawić zdjęcia bezpośrednio pod tekstem bo jakoś nie mogę tego ogarnąć?
ochwan
Forumowicz

Motocykl: Junak 131

Postautor: beniamin82 dodano: 27 cze 2015, 20:09

ochwan pisze:Moje parametry :) 96 kg wagi i 180 wzrostu.
Jak wstawić zdjęcia bezpośrednio pod tekstem bo jakoś nie mogę tego ogarnąć?

Zdjęcie musisz wstawiać na serwerze zewnętrznym np. google+ czy fotosik lub inne. I tutaj tylko linki wstawiać.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: ochwan dodano: 27 cze 2015, 20:37

Dzięki za podpowiedź. Zdjęcia na motorze i z wypadu kwietniowego na ryby (w nawiązaniu do tematu o sakwach).

A właśnie napisałem, że wszystko wziąłem ale nie dodałem, że tak się spieszyłem, że zapomniałem o tylko o śpiworze a to od 2:30 było dość przykre. :)))

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/282 ... a4de0.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea3 ... e748d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c90 ... d7e4d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c08 ... fe770.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b05 ... ecbe9.html
ochwan
Forumowicz

Postautor: Legion dodano: 27 cze 2015, 22:14

Ponieważ ja również z moczykijów. Jak mocujesz wędki ?
PROSPECT BOANERGES
Mk 3; 13-17
Awatar użytkownika
Legion
Forumowicz

Motocykl: Yamaha Virago
Tel. kom.: 888489897

Postautor: ochwan dodano: 27 cze 2015, 22:32

Wędki kładę na noc na ziemi, wbijam patyk między kołowrotkiem a pierwszą przelotką i jak nic się nie dzieje na ogół po północy idę spać (oczywiście dzwoneczki zawsze są przymocowane). Jak wstaje i wędka jest przestawiona to znaczy, że coś się działo i jest szansa, że może być ryba. Zawsze tak robiłem i nigdy wędka nie została wciągnięta do wody. Ustawiam ją zawsze pod kątem 90 stopni do nurtu, bo chyba nigdy nie byłem na noc na wodzie stojącej na białą rybę. Na ogół łapią się krąpiki ale trafiła się brzana, leszczyk, płotka i świnka.
ochwan
Forumowicz

Postautor: jarb dodano: 28 cze 2015, 08:12

ochwan pisze:Wędki kładę na noc na ziemi, ,,,,,.

A jak tak z innej beczki, czy można tak po prostu w lesie rozbić sobie namiot :wielkieoczy:
A moto super i najważniejsze , że Ci służy :D
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Postautor: ochwan dodano: 28 cze 2015, 09:47

jarb pisze:A jak tak z innej beczki, czy można tak po prostu w lesie rozbić sobie namiot :wielkieoczy:
:D

Co do rozbicia namiotu nie wnikam, myślę, że to to samo co jak wjadę samochodem czy motorem bo częściej jadę bez namiotu.
Problem jest na pewno z ogniskiem tego raczej na 100% nie można robić.
Ale dla mnie jest ważniejsza kwestia sprzątania po sobie. Ja zawsze po sobie wyzbieram wszyściutko i jeszcze po innych, którzy tam przebywali i obozowali. Na szczęście Ci co tam jeżdżą też po sobie sprzątają. Oczywiście trafi się zawsze jakiś debil co zostawia butelki, puszki, pudełka po robakach itp. ale to już biorę na siebie :] i za korzystanie z miejsca zbieram te śmieci z sobą. Miejsce jest super choć z rybami raczej kiepsko ale za to jak jest wysyp grzybów to można ich nazbierać do woli.
ochwan
Forumowicz

Postautor: Legion dodano: 28 cze 2015, 10:53

ochwan pisze:Wędki kładę na noc na ziemi, wbijam patyk między kołowrotkiem a pierwszą przelotką i jak nic się nie dzieje na ogół po północy idę spać (oczywiście dzwoneczki zawsze są przymocowane). Jak wstaje i wędka jest przestawiona to znaczy, że coś się działo i jest szansa, że może być ryba. Zawsze tak robiłem i nigdy wędka nie została wciągnięta do wody. Ustawiam ją zawsze pod kątem 90 stopni do nurtu, bo chyba nigdy nie byłem na noc na wodzie stojącej na białą rybę. Na ogół łapią się krąpiki ale trafiła się brzana, leszczyk, płotka i świnka.

Spoko :)
Tylko wiesz, bardziej interesuje mnie mocowanie złożonych wędzisk na czas przewozu motocyklem...
PROSPECT BOANERGES
Mk 3; 13-17
Awatar użytkownika
Legion
Forumowicz

Postautor: ochwan dodano: 28 cze 2015, 15:13

Legion pisze:Spoko :)
Tylko wiesz, bardziej interesuje mnie mocowanie złożonych wędzisk na czas przewozu motocyklem...

A jak tak, to sprawa prosta ;) , wędki do pokrowca, pokrowiec na ramie i po problemie. Jak jadę na krócej to ostatnio biorę tylko teleskopówki, które złożone wkładam do sakw, co prawda ich końcówki wystają ale co z tego :) .
ochwan
Forumowicz

Postautor: Legion dodano: 28 cze 2015, 21:07

Z gruntówkami problemu nie ma - są teleskopy. Sprawa trochę się komplikuje z muchówkami. Muszę obczaić jakiś pewny system mocowania tuby do motocykla.
PROSPECT BOANERGES
Mk 3; 13-17
Awatar użytkownika
Legion
Forumowicz

Poprzednia

Wróć do Junak