Mój Junak M12

Mój Junak M12

Postautor: luksad dodano: 03 maja 2016, 09:51

Witam,
w związku z tym że mam w planach trochę rzeczy zmienić w swoim M12 zakładam z tej okazji temat - nie spodziewajcie się że wszystko będzie na już, ale może na przyszłoroczne otwarcie sezonu już coś będzie gotowe ;)
Zdjęcia zawsze będą "na dole" postu gdyż wrzucam w dużej rozdzielczości.
Zaczynając - założony jest jak na razie obrotomierz, ale najprawdopodobniej będę go poprawiać (zakładany przez serwis).
czeka w kolejce przycisk świateł awaryjnych.
Już zamontowany dodatkowy filtr paliwa - spowodowane jest to wizytą w serwisie i gwarancyjną wymianą zbiornika paliwa (dostało się mnóstwo śmieci do baku przez co co chwila przerywał i nie dało się jeździć), docelowo będzie mniejszy filtr, na razie jest ten bo był pod ręką.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
luksad
Forumowicz

Motocykl: M12

Re: Mój Junak M12

Postautor: Hawk1985 dodano: 03 maja 2016, 11:34

Na tej drugiej fotce nakrętki służące jako dystans to masakra jakaś. Nie drgania obrotomierz podczas jazdy?
Dałbym tam gumowe uszczelki do kupienia w sklepach na dziale wod. kan.
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

Postautor: luksad dodano: 03 maja 2016, 11:40

Masz na myśli te 2 nakrętki? One są fabrycznie z obrotomierzem, nic nie drga, wszystko działa jak należy. Docelowo będzie wszystko przerabiane ale na razie jego główne zadanie to pomoc przy dobieraniu.

Wysłane z mojego X2_Soul_Xtreme przy użyciu Tapatalka
luksad
Forumowicz

Motocykl: M12

Postautor: Mist dodano: 05 cze 2016, 14:38

luksad pisze:Witam,
w związku z tym że mam w planach trochę rzeczy zmienić w swoim M12 zakładam z tej okazji temat - nie spodziewajcie się że wszystko będzie na już, ale może na przyszłoroczne otwarcie sezonu już coś będzie gotowe ;)
Zdjęcia zawsze będą "na dole" postu gdyż wrzucam w dużej rozdzielczości.
Zaczynając - założony jest jak na razie obrotomierz, ale najprawdopodobniej będę go poprawiać (zakładany przez serwis).
...

Luksad :pomocy: , mam prośbę: czy mógłbyś podejrzeć podłączenia kabelków obrotomierza, co do czego i gdzie (w miarę najdokładniej, np. kabelek koloru ... jest podłączony do ... i tu dokładnie, opisowo, jak się da, to fotki, do czego). Bo wyjaśnienie typu do podłącz do modułu cdi, niestety jeszcze niewiele mi mówi, dlatego j.w., oczywiście fotki mile widziane :)
Niedawno dostałem obrotomierz do swojej M-ki i chcę go podłączyć. Dzięki :)
mist
"nie jest błędem zrobić błąd, błędem jest trwanie w błędzie"
Awatar użytkownika
Mist
Klubowicz

Motocykl: Junak M12, FLSTCI
Tel. kom.: 726230066

Wróć do Junak