Witam Panowie. Potrzebuję Waszej opinii odnośnie dźwięków wydobywających się z silnika mojego nabytku z przebiegiem 300km. Odnośnie docierania - staram się go nie obciążać bardzo i nie trzymać na wysokich obrotach. Zawsze rozgrzewam 5km po starcie. Olej Wymieniałem na 50 i na 250km. Wracając do tematu. Nagrałem jak to mniej więcej brzmi:
https://www.youtube.com/watch?v=wG8hxOhaVRc
Słuchając Junaka znajomego czy Superlighta na serwisie doszedłem do wniosku, że faktycznie gdzieś jest luz. Mam problem z regulacją sprzęgła. Wysoko łapie, ale się nie ślizga. Po wciśnięciu sprzęgła dźwięk nie ustępuje. Co to może być? Serwis w Tarnowskich Górach jest totalnie nieobeznany. Stwierdzili, że tak ma być, a jak się rozleci, to czym się przejmować - przecież jest gwarancja.
Nie chcę, aby później wmawiali mi, że zła eksploatacja i chcę usunąć usterkę (najlepiej chyba wymienić silnik) od razu.
Czy inni posiadacze TX/RKV/RKS mogą przysłuchać się swoim silnikom i powiedzieć czy brzmi to tak samo?
Czy Wam też przy wysokich obrotach (tak na 80-100% manetki) dzwoni silnik i wpada w dość duże wibracje?
Pozdrawiam