autor: Lisu dodano: 17 maja 2015, 23:11
Witam serdecznie. Zakupilem KSL i jestem bardzo zadowolony z "choperka". Jednakze po ostaniej wedrowce po Opolszczyznie i Dolnym Slasku stwierdzilem, ze "te wszystkie wypasy" Harley´e, Hondy, "Kawy", stajac na kawe, czy na obiad , jakos patrza na mnie z pewna doza politowania, zeby nie napisac-pogardy. Easy Rider na Chinczyku. Nie wiem, moze zakompleksionym, ale takie mialem wrazenie. Zwiedzajac powiat grodkowski, strzelinski, olawski, wioski opolskie, majac dosc czasu na przemyslenia, bo nie mam muzyki w kasku (nawiasem mowiac uciska),wymyslilem sobie, ze mozna mojego KSL 125 przyczaic. Pojazd ma super wyglad, co bylo tez jednym z argumentow zakupu. Czarny mat, dla mnie(186cm, 110kg,Kat.B)-wg.opinii w necie, najlepsze rozwiazanie na poczatek przygody z bikeami.(Na wszystkich innych , bo KSL najwiekszy, wygladalbym komicznie).wymysliem sobie, ze mozna by go poddac tuningowi. Stajac na fajke, czy rozprostowac konczyny, wiele osob pytalo mnie, co to za samorobka. Wiec wymyslilem, ze jakby tak posciagac emblematy KSL, lakiernik pomoze, to wsrod "wypasionych braci" na pierwszy rzut oka osiagneloby sie wrazenie jakiegos tajemniczego,tuningowego samoroba. Mysle, ze usuwajac napisy Superlight oraz 125 na boku, zapytam w najblizszym czasie lakiernika, osiagnelibysmy zamierzony efekt lub jakiegos a la OCC na zamowienie. Udam sie rowniez do tapicera i zapytam, czy mozna na nowo obic siedlisko (moze skora). Zniknie napis KEEWAY i moze jakos doda pianki do siedzenia bo mnie cos 4litery bola. Dosc twardy? Takie mam wrazenie. Boczne, srebrne palstiki tez dalbym pomalowac na czarno, zyskujac kompletna mrocznosc. I have a dream.....Bedzie gut. Jak dlugo nie zrobie odpowiedniego "prawka" i nie zakupie sobie jakiegos 1200 cbm,150 KM, to moje marzenia ograniczaja sie do mojego KSL 125 w matowej czernii.Jezeli ktos ma pomysl na zamontowanie dodatkowych stopek, zeby miec wyciagniete nogi w czasie jazdy, bo mam z tym problem to prosze o info. Poza tym chcialbym zamontowc sakwe. Jednakze w sklepie, w ktorym zakupilem sprzet powiedziano mi, ze do tego modelu Keeway jeszcze nie przewidzial stelazu i sakwy. Moze sa jakies alternatywy? Zapraszam do konstruktywnej dyskusji osoby, majace podobne przemyslenia