KEEWAY 125

Re: KEEWAY 125

Postautor: Michał_66 dodano: 28 paź 2014, 17:32

jacek.rc pisze:Kurna Michale ,aż zaleciałem ,do mojego ,zobaczyć te gumy _bezradny ,19 k i nic :_hura: ,może zrobili je z japońskiej gumy :swir: :D .Co do wyglądu motocykla ,to i tak najlepiej personalizować pod siebie ,pomalować zawsze można ,ale oczywiście wybór należy do Ciebie ,z drugiej strony dobrze ,że są dylematy ,bo jest o czym pisać .

może i Keeway zrobił je z lepszej gumy ja w Roadstarze miałem wybite na amen po 5k potem dorobiłem z innego materiału ale fakt że za nowy krzyczą prawie osiem tysiaków za 125 ccm to lekka przegina a wręcz bym powiedział uhu....li chyba już całkiem :swir: :swir: jak za softa Rometa liczą 5 tysiaków a zetka jeszcze dwie stówy tańsza
Michał_66

Postautor: jacek.rc dodano: 28 paź 2014, 18:10

Bo KEEWAY ,to Rolls Royce w tym sektorze :D .Co do ceny za lajta ,to dowiedziałem się dzisiaj ,że prawdopodobnie gdyby kto inny był importerem to były by tańsze _bezradny no i koniunktura .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Michał_66 dodano: 28 paź 2014, 18:53

jacek.rc pisze:Bo KEEWAY ,to Rolls Royce w tym sektorze :D .Co do ceny za lajta ,to dowiedziałem się dzisiaj ,że prawdopodobnie gdyby kto inny był importerem to były by tańsze _bezradny no i koniunktura .

co do koniunktury to się zgadza jest popyt to cena do góry :D a mentalność polaka jest taka po co zarobić 15% jak można 50% skoro softchopper romka kosztuje 5 a ten prawie 8 a silnik ten sam :D :D no może wykonanie trochę lepsze w przypadku Keewaya ale żeby nie przegieli pały bo Yamaha zaciera ręce bo jej YBR już jest za troszkę ponad 11 a to jednak Yamaha :D :D
Michał_66

Postautor: Hawk1985 dodano: 30 paź 2014, 11:41

Znalazłem ciekawe forum o Keewayach http://www.keewayeros.net/ sporo tam imformacji, modyfikacji, zdjęć.
Minusem jest język Hiszpański, ale od czego jest google translator ;P https://translate.google.pl/translate?h ... &sandbox=1
Żeby zobaczyć zdjęcia w niektórych tematach trzeba się zalogować, założyłem więc tam konto:
login: KCM
hasło: kcm2014
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

Postautor: Hawk1985 dodano: 05 lis 2014, 15:37

Tak widziałem, pisaliśmy o nim na 19 stronie, w tej cenie jest nowy na Węgrzech (na Węgry 900 km, do Piasków 700km - tam jest to moto).

---

Z innej beczki, ma ktoś informacje w jakiej formie przychodzą Keewaye do dealerów? Wiem że Romety składają w salonach, podejrzewam że z Keeweyami jest tak samo, ale ciekawi mnie jak to wygląda? Motocykl z grubsza rozłożony przyjeżdża w skrzyni?
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Postautor: Michał_66 dodano: 05 lis 2014, 16:21

Hawk1985 pisze:
Z innej beczki, ma ktoś informacje w jakiej formie przychodzą Keewaye do dealerów? Wiem że Romety składają w salonach, podejrzewam że z Keeweyami jest tak samo, ale ciekawi mnie jak to wygląda? Motocykl z grubsza rozłożony przyjeżdża w skrzyni?

Dokładnie jest tak jak piszesz przychodzi to wszystko w skrzyniach i dlatego tak ważne jest to jaki to jest dealer i jaką ma opinie bo większość chorób tzw wieku dziecięcego wychodzi nie przez niedoróbki w fabryce tylko przez żle przeprowadzony tzw przegląd zerowy i potem są jaja typu odpadający wydech luźny wahacz luz na główce kierownicy itp itd :D :D
Michał_66

Postautor: Hawk1985 dodano: 05 lis 2014, 22:14

Nie, chce kupić Keeweya ale w czarny macie, bardzo mi się podoba. Gdyby nie to pewnie bym się skusił na któregoś z tych które są lub były na OLX.
Co do tego z Piasków to chłodna kalkulacja, no sorry 4 letni motocykl z przebiegiem 3400 km? Nie chce mi się w to wierzyć, skoro ma tak niski przebieg jest szansa ze był wadliwy albo kręcony. Ładnie wygląda na zdjęciach, ale do tego wystarczy wymyć nawoskować i mieć dobry aparat. Co gdyby po przejechaniu 700km okazało się ze to bubel? Zwłaszcza że oferta jest od handlarza, a z nimi bywa różnie.
Kolejna sprawa że za te same pieniądze mam nowy motocykl z salonu na Węgrzech, w jednym i drugim przypadku nie ma gwarancji (chociaż na upartego można jechać na Węgry z reklamacją), ale co nowe to nowe.

Co do skrzyń to naszła mnie taka myśl, może z reguły fabryki nie sprzedają w detalu komuś kto nie jest autoryzowanym dealerem ALE:
- zbliża się koniec roku i wiadomo że dealerzy nie kupią już motocykli przed nowym rokiem - raczej każdy się pozbywa towarów żeby nie płacić podatków po nowym roku
- kupiec spoza kraju pewnie jest dla nich atrakcyjny bo sprzedają pojazd bez VATu = nie będą musieli zapłacić podatku.
Skrzynie by było łatwiej przetransportować, ale jeśli to by się nie udało to zawsze można kupić u któregoś z dealerów w Budapeszcie lub okolicach http://www.keeway.hu/erteklista.html

---

Gdyby nawet wszystko się wysrało i zdecydowałbym że nie chce ryzykować (gwarancja) to kupię nowy w salonie w Polsce.
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Postautor: Arcon dodano: 05 lis 2014, 22:33

Im bez różnicy, czy sprzedają z VATem czy bez - przecież przy zakupie z VAT to Ty go płacisz, a oni go tylko oddają skarbówce.

A co do jeżdżenia 700 km - to nie takie wycieczki się czasem robi, jak szuka się pojazdu. Można też poprosić kogoś, kto mieszka bliżej, żeby podjechał i obejrzał. Kto chce, znajdzie sposób - kto nie chce, znajdzie powód.
Arcon
Forumowicz

Postautor: Michał_66 dodano: 05 lis 2014, 22:40

Hawk1985 pisze:
Co do skrzyń to naszła mnie taka myśl, może z reguły fabryki nie sprzedają w detalu komuś kto nie jest autoryzowanym dealerem ALE:
- zbliża się koniec roku i wiadomo że dealerzy nie kupią już motocykli przed nowym rokiem - raczej każdy się pozbywa towarów żeby nie płacić podatków po nowym roku
- kupiec spoza kraju pewnie jest dla nich atrakcyjny bo sprzedają pojazd bez VATu = nie będą musieli zapłacić podatku.
Skrzynie by było łatwiej przetransportować, ale jeśli to by się nie udało to zawsze można kupić u któregoś z dealerów w Budapeszcie lub okolicach http://www.keeway.hu/erteklista.html

jeżeli byś go chciał kupić prosto z fabryki to musisz sobie po niego jechać aż do Chin :D :D
Michał_66

Postautor: Hawk1985 dodano: 21 lis 2014, 20:55

Drugi filmik po angielsku od autora Portugalskiej recenzji Keewaya Superlight

Zagadałem do niego przez facebooka, i poprosiłem żeby zrobił angielskie napisy do drugiego filmiku o Keewayu https://www.youtube.com/watch?v=fO5tRSzWkD8 , a on zrobił filmik :)

---

Tak w skrócie mówi o oponach i poprawie jazdy po zmianie, o wymianie oleju i serwisie po 1000km (wyraźnej poprawie motocykla), o wymianie lusterek na inne etc
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Keeway