autor: arszenik dodano: 26 cze 2015, 01:25
Witam,
posiadam taki motocykl:
mój nazywa się Ride NAC12 (pod taka nazwą sprzedawany był w austriackiej sieci sklepów motoryzacyjnych "Forstinger")
co prawda jest czarny, ma tylko jedna tarczę hamulcową z przodu, ale za to dwa lusterka:)), trochę inny wydech (ten z ogłoszenia ma coś pokombinowane, bo normalnie dwie rury powinny wychodzić spod siedzenia z tyłu, jedne egzemplarze maja pod silnikiem taki wielki tłumik, inne nie... mój ma, ale mimo to jest bardzo głośny(!!). Może poprzedni właściciel go przewiercił...? , nie sprawdzałem), poza tym wszystko to samo: dwa cylindry, dwa gaźniki, chłodzenie cieczą, 125 ccm.
Kupiłem go ponad miesiąc temu, przejechałem ok. 2 tys. km.
Co prawda nie mam zbyt wielkiego doświadczenia (usiłuję zrobić kat. A), ale co nieco mogę powiedzieć:
1. Wygląd:))) podoba się... wygląda na więcej niż 125...
2. Wibracje! ....jeździłem kilkoma motocyklami (250, 500, 600, 650), ale ten wibruje najbardziej... może ten typ tak ma, a może ja się czepiam... nie wiem.. mnie to przeszkadza w czasie spokojnej jazdy po trasie ze stałą prędkością, ale za to po mieście:)))) wow:))) staruszki w ciąży uciekają z ulicy, a młodzieńcy w BMW wciskają "łygę" do podłogi,żeby nie być gorszymi:)))
3. V max ok. 100 kmh, ale to dla hardcorowców.. normalnie na trasie ok 80 kmh
4. Pali ok. 3l/100km
5. Dałem się przewieść mojemu instruktorowi, powiedział, że prowadzi się neutralnie i przyjemnie, ale że słaby... (no, ale on jeździ litrem, a więc do czego tu porównywać)
6. Dwa razy spawałem taką poprzeczkę do której przymocowany jest bagażnik tylny. Za dużo na niego nie można załadować, moim zdaniem max. 5kg.
7. ma ok 5000km przebiegu i poza bagażnikiem nic się nie zepsuło (przynajmniej ja o niczym nie wiem)
Chętnie odpowiem na bardziej szczegółowe pytania oraz dam się przewieść,żeby usłyszeć zdanie bardziej doświadczonych użytkowników:)
Pozdrawiam