Mam do was pytanie ile macie obrotów na luzie bez gazu? Bo odebrałem motor z serwisu i ma 2tys. obrotów a wcześniej miałem trochę ponad 1 tyś.
(wymieniony też został moduł sterujący zapłonem bo nie było iskry)
Kordek pisze:Czołem![]()
Jak na razie 4400 km przejechane, z czego 3000 km na zębatce 17z oraz 1400 km na podniesionej iglicy w gaźnikuSpostrzeżenia: motocykl jest dobrą propozycją dla osób, które szukają dużej maszyny za rozsądne pieniądze. Minusem jest niewielka moc ale nie oszukujmy się. Ze 125 cm3 (lub 150 cm3 jak u mnie) olbrzymiej mocy się nie uda uzyskać. Maksymalna prędkość jaką udało mi się uzyskać to 108 km/h, natomiast rozsądna stała to max 90 km/h. Spalanie jest na poziomie 2.7l/100 km co uważam za dobry wynik. Usterki? Jak na razie brak. Pękła linka sprzęgła ale z winy uszkodzonego pancerza a nie zaś wady materiałowej - wymieniona na nową od quada
Linki z Rometa R150/R250 NIE PASUJĄ!! Wady: kiepska jakość paska z materiału gumo-podobnego trzymającego akumulator. Mój już sparciał i tymczasowo zastąpił go odpowiednio wygięty drut. Co 1300 km robi się luz w główce ramy ale już go skasowałem.
![]()
To byłoby na tyle przez pierwsze pół roku (od marca do dzisiaj) eksploatacji Gwiazdki. Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony z zakupu tego motocykla. Może to niezbyt szybka za to wygodna, ekonomiczna a co najważniejsze bezawaryjna (przynajmniej u mnie) maszyna.
Pozdrawiam i LwG![]()
beniamin82 pisze:
Co do prędkości i.mocy to może warto wyregulować zawory?
...
HANS pisze:nie znam się tak na motocyklach dopiero się uczę ale chłonę wiedze jak tylko mogęi w związku z tym mam pytanie do ciebie beniamin82 czy źle wyregulowane zawory aż tak dużo zabierają prędkość max i moc??lub ile mogą zabrać mocy i predkosci?? i czemu się rozregulowują co jest tego przyczyna??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość