close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Benyco Dark Star

Re: Benyco Dark Star

Postautor: Romas dodano: 01 paź 2015, 12:41

moim zdaniem to jest dźwięk motoroweru z pustym wydechem , na wysokich obrotach będziesz żałował że coś takiego zrobiłeś ;)
Romas
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 250
Tel. kom.: 603842168

Postautor: Hawk1985 dodano: 01 paź 2015, 16:13

Romas pisze:moim zdaniem to jest dźwięk motoroweru z pustym wydechem , na wysokich obrotach będziesz żałował że coś takiego zrobiłeś ;)

Tu się zgodzę, to że coś ładnie brzmi na wolnych obrotach lub przy drobnej przegazówce to nie znaczy że podczas jazdy będzie w porządku.
Poszukaj może jakiegoś używanego wydechu pasującego do twojego motocykla, wybebesz, odmaluj i przekonaj się czy Ci pasuje. W zapasie będziesz miał oryginalny wydech żeby wrócić do stanu poprzedniego.

Ja w Keewayu nawierciłem wydechy czego żałowałem po pierwszej przejażdżce, potem te dziury zaślepiłem.
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

Postautor: grzechu78 dodano: 01 paź 2015, 19:11

Puste wydechy to duże prawdopodobieństwo wypalonych zaworów. Trzeba zostawić trochę "mięsa", żeby dawało opór spalinom.
Pozdrawiam,
Grzesiek
Awatar użytkownika
grzechu78
Forumowicz

Motocykl: MG V7 III Special
Komunikator: GG 7717844

Postautor: beniamin82 dodano: 01 paź 2015, 20:20

No i licz się z tym że nikt nie będzie chciał za tobą jechać w trasę... A i sam będziesz musiał nosić zatyczki do uszu na trasy dłuższe. Co innego kilka otworów a co innego przelotowy tłumik.
Chyba że tłumik pusty plus silencery (wkładki wyciszajace).

Zresztą w sprawach wydobywania basu z tłumików motocykli niskiej pojemności to pytajcie Wacha. Tam coś się przedłuża z tego co pamiętam.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: HANS dodano: 02 paź 2015, 09:25

dobrze ze ja tu jestem na tym forum :) aaa bo taki w gorącej wodzie kompany jestem :D ale na szczęście wybiliście mi to już z głowy.dzięki za dobre rady.
Awatar użytkownika
HANS
Forumowicz

Motocykl: benyco dark star 125
Tel. kom.: 511188350

Postautor: HANS dodano: 02 paź 2015, 09:31

a tak wogule jak pisałem w wcześniejszych postach oddałem motorek do serwisu na przegląd, ale wczoraj już go zabrałem ponieważ czekałem 8 dni a on dalej stał jak stał gdzie miałem mówione za każdym przyjazdem i każdym telefonem "będzie jutro zrobione..pojutrze... w wtorek... w srode..."az przyszedł czwartek i w końcu go wczoraj zabrałem(jak ma marznąc sam to niech chociaż marznie blisko mnie :D ) i dam gdzie indziej w końcu wolny kraj i wybór.pozdrawiam
Awatar użytkownika
HANS
Forumowicz

Postautor: HANS dodano: 02 paź 2015, 10:59

kuse widzę na zdjęciach twojego moto ze masz sakwy ale bez stelaży,tez myślałem je zdjąć i kupić na pasek pod siedzeniem,dałbyś namiar na sprzedawce??i jeszcze jedno widziałem tez ze zmieniałeś manetki,i jak ci poszło?? jest z tym trochę problemu?? czy spokojnie da rade to ogarnąć?? oczywiście bardziej mnie interesuje prawa manetka bo tam pewnie jest więcej problemu.powiem szczerze ze oglądałem na you tube wymianę manetek(ale nie po polsku bo niema lub przynajmniej nie znalazłem) i na pierwszy rzut oka to nic trudnego 5 min i wszystko, ale to tylko amerykański sen(czyt.filmik) wiec w praktyce może to być zupełnie inaczej :) żebym nie zaczął a potem :mur: :wrr: :wrr: :mur: :mur: :wnerw:
Awatar użytkownika
HANS
Forumowicz

Postautor: kuse10 dodano: 02 paź 2015, 15:39

Hej HANS. Już ci odpowiadam.

Pod sakwami są stelaże regulowane (akurat wyszło mi tak że chowają się za sakwami ^^) (potem wstawię zdjęcie stelażów wraz z nowym elementem, który wczoraj zamontowałem ^^). Sakwy są marki -SAKO- (są na allegro).

Co do manetek to z lewą nie było problemu z prawą owszem ale opisze to po kolei jak było w moim przypadku. Na początku tak samo jak Ty też oglądałem najróżniejsze filmiki jak zmienić manetki i wydawało się to bardzo proste (wcisnąć śrubokręt psiknąć jakimś olejkiem czy tam innym nawilżaczem i zsunąć.... niby proste ale....). Moje oryginalne manetki były zamontowane solidnie... czyli z użyciem jakiegoś kleju. Oryginalne musiałem rozciąć nożem (są przyklejone małą warstwą klejącą więc nie było mowy o ich zsunięciu i nieuszkodzeniu). A więc zdjąłem obie i zacząłem od prawej. Nową ciężko było wcisnąć ale kilka kropelek oleju i się wsunęła. Z prawą zaczęły się schody. Za cholerę nie chciała wejść całkowicie (dochodziła do połowy i "stop", olej też nie pomagał). Rolgaz miał takie podłużne wypustki i stwierdziłem że to one hamują moją manetkę więc je trochę zeszlifowałem (rolgaz jest plastikowy więc ostrym nożykiem po troszeczku ścinałem wypustki). W końcu wcisnąłem manetkę i zrobiłem próbę. Jak na złość po przygazowaniu manetka została w takim położeniu w jakim ją puściłem (nie odbijała), stwierdziłem, że manetka za bardzo uciska rolgaz do kierownicy więc jeszcze bardziej ściąłem te wypustki i to pomogło. Podsumowując z lewą jest łatwizna, z prawą szykuj się na katorgę.
kuse10
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark Star 125cm3

Postautor: kuse10 dodano: 04 paź 2015, 20:05

Bonusik:
Filmik z trasy a zarazem test polowy kamerki ^^ (Odbiornik z mikrofonem był schowany w kieszeni więc dźwięk trochę lipny).
https://www.youtube.com/watch?v=S6-odFSnDi0

W przyszłości planuję więcej filmików np. z pokazaniem prędkości maks itp itp.
kuse10
Forumowicz

Postautor: kuse10 dodano: 05 paź 2015, 14:42

Wcześniej obiecałem fotki stelaży.

Małe, zgrabne ale za to o małej wadze i w pełni regulowane ^^
+ bagażnik którego mi jakoś tak brakowało od początku.

ObrazekObrazek
Obrazek

ps. Przepraszam za takie posty pod postami ale możliwość edycji postów jest tylko w krótkim czasie po opublikowaniu.
kuse10
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inne motocykle