Benyco Dark Star

Re: Benyco Dark Star

Postautor: piotrek dodano: 25 wrz 2014, 15:42

witajcie Marek te nasze motorki to chyba będą tyle palić, bo u mnie jest tak samo mniej niż 3,4 nigdy mi nie spalił. Ostatnio nawet potrafił 3,8 łyknąć przy ostrej jeżdzie . wydaje mi się że tu chodzi o wagę no i opony u nas z przodu jest tak szeroka opona jak u innych z tyłu ,a z tyłu jak w małym traktorku. także fajnie on wygląda ale opory są jakie są ,no i moc silnika 6,8kw [ nie ma nawet 10km]. Zwróć uwagę że inne 125cc jadą około 110-120 przy dobrym wietrze , a ja nigdy 100km/h nie przekroczyłem [ wg gps 92km/h] więc tyle co fabryka obiecała. ja osobiście też chciałbym żeby było lepiej , ale to chyba tak już zostanie. pzdr :zalamka:
piotrek
Forumowicz

Motocykl: hyosung gt 125

Postautor: Jack dodano: 25 wrz 2014, 15:53

Duży wpływ na spalanie ma właśnie też technika jazdy. Z małego silnika często chcemy wydusić jak najwięcej, co znacznie podnosi zużycie paliwa. Paradoksalnie więc często motocykle o wielokrotnie większych silnikach palą niewiele więcej gdyż po prostu nie ma konieczności zmuszania ich do aż tak ciężkiej pracy.
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: Marek dodano: 25 wrz 2014, 17:35

piotrek pisze:witajcie Marek te nasze motorki to chyba będą tyle palić, bo u mnie jest tak samo mniej niż 3,4 nigdy mi nie spalił. Ostatnio nawet potrafił 3,8 łyknąć przy ostrej jeżdzie . wydaje mi się że tu chodzi o wagę no i opony u nas z przodu jest tak szeroka opona jak u innych z tyłu ,a z tyłu jak w małym traktorku. także fajnie on wygląda ale opory są jakie są ,no i moc silnika 6,8kw [ nie ma nawet 10km]. Zwróć uwagę że inne 125cc jadą około 110-120 przy dobrym wietrze , a ja nigdy 100km/h nie przekroczyłem [ wg gps 92km/h] więc tyle co fabryka obiecała. ja osobiście też chciałbym żeby było lepiej , ale to chyba tak już zostanie. pzdr :zalamka:

Witaj- ano trudno zobaczymy,fakt ciężar i opony swoje robią,tylko te ssanie mnie wkurza.Bo to nie jest tak że on wogóle nie zagada tylko trzeba go trochę pomęczyć jakby faktycznie paliwo z gażnika uciekło.A przecież powinno być tak,że ssanie do siebie ,starter i cyk silnik powinien ruszyć wkręcając się samoistnie na wyższe obroty.
Co do prędkości to faktycznie 90 -95 i ani grama więcej ,a technika jazdy właśnie ostatnie jeżdziłem nie dotykając hamulca z gazem maksymalnie 2/3 manetki , i to samo. :/
Marek
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark Star 125cm

Postautor: piotrek dodano: 25 wrz 2014, 19:05

Jak wcześniej już pisałem spróbuj kombinacji, bo mnie na samym ssaniu też nie zapali , ani na samym gazie. zaciągnij ssanie i trochę gazu zakręć rozrusznikiem i jeżeli zaskoczy to przez chwilę gazem pokombinuj [dodaj - odejmij] po około 20s ssanie na pół i u mnie chodzi. W ten sposób mój egzemplarz pali od strzała
piotrek
Forumowicz

Postautor: piotrek dodano: 25 wrz 2014, 19:33

a jeszcze jedno paliwo nie może uciec Tobie z gaźnika bo go nie zakręcasz więc ''podawane'' jest non stop .jakby uciekało przy otwartym kranie to by jakaś plama rano była i mocny zapach bp. ja zakręcam na noc kranik i mam zamontowany filterek i po czterech dniach postoju paliwo w nim jest więc nie ucieka , a zapach bp to ja też mam ale od tego ze jak zatankuje po korek to podczas jazdy troszkę wyleci spod niego i poleci pod ten plastikowy ''chrom'' na zbiorniku. pzdr
piotrek
Forumowicz

Postautor: beniamin82 dodano: 25 wrz 2014, 19:36

Jeżeli mogę doradzić, to jeżeli nie ucieka wam paliwo to nie zakręcajcie kraników, bo lubią potem sprawiać problemy.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Jack dodano: 25 wrz 2014, 20:30

Prawie nigdy nie zakręcam kranika i jak na razie nie miałem jeszcze przykrej niespodzianki w postaci wycieku więc spokojnie możecie skorzystać z rady Beniamina. Zakręcanie kranika przydaje się faktycznie dopiero w sytuacjach awaryjnych.
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: Aecjusz dodano: 12 paź 2014, 21:37

Rozmyślałem nad tym motocyklem, ale lektura tego tematu jest nieco... odstręczająca od tego produktu. Wygląda na to, że męczą go usterki, wysokie (jak na tę pojemność) spalanie przy poniżej przeciętnych osiągach. Takie jest przynajmniej moje wrażenie. Czy mylne?
Jaka jest właściwe moc silnika? W różnych źródłach rozstrzał podawanych mocy jest bardzo duży - od 7 do 11 KM.
Dziękuję z góry za odzew i pozdrawiam.
Aecjusz
Forumowicz

Motocykl: Szukam

Postautor: Marek dodano: 13 paź 2014, 13:46

Witaj,rozstrzał mocy jest tak duży bo nikt nie ma instrukcji od tego modelu (Chińczyk zrobił maszynę ale instrukcji to już nie)to najnowsze informacje po rozmowie z przedstawicielem Benyco ,który wlaśnie powrócił z targow w Niemczech i widział się z Chinolami.Co do spalania dostałem informację ,że to ciężkawy motocykl i tyle będzie palił.U mnie z usterek praktycznie wogóle (oprócz dokręcenia wachacza,śruby kierownicy,wymiany świecy )i tyle-nic się nie dzieje.Co do osiągów to powiem tak, moje ambicje nie są wygórowane,na autostrady się nie wybieram ,a jazda z prędkością 70-80 km/h w zupełności mi wystarcza.Sprzęt poza tym zwraca uwagę nieprzeciętnym wyglądem(grube opony,czarne wykończenia i nieograniczone możliwości upiększania :_hura: ) za nieduże pieniądze .Pozdrawiam.
Marek
Forumowicz

Motocykl: Benyco Dark Star 125cm

Postautor: Aecjusz dodano: 13 paź 2014, 15:21

Dzięki za odpowiedź :-)
No cóż, zatem zrobię przymiarkę do motocykla przy najbliższej okazji i się zobaczy.
Pozdrawiam
Aecjusz
Forumowicz

Motocykl: Szukam

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inne motocykle